Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadrizses-diós töltött kelkáposzta

Vadrizses-diós töltött kelkáposzta
Vadrizses-diós töltött kelkáposzta
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Melengető étel hideg napokra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy fazékban vizet forralunk, és beletesszük egészben a megmosott kelkáposztát. Lefedve addig főzzük, amíg kissé megpuhulnak a levelei, és könnyen leválnak. 10 nagy és 10 kisebb levelet félreteszünk. A maradék káposztát feldaraboljuk.
  2. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, chilit, köményt, borsot, majd rátesszük a rizst, megsózzuk. Kissé megpirítjuk, majd felöntjük a rizshez viszonyítva 2x-es mennyiségű forró vízzel. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a paprikakrémet, és addig főzzük, amíg az összes vizet fel nem szívta. Hozzáadjuk a pirított hagymát, diót és az aprított káposztát.
  3. Mindegyik nagyobb levélre egy kisebbet teszünk. Közepére tölteléket teszünk, majd feltekerjük, széleit benyomjuk. Egy hőálló tálba rendezzük őket. Sós tejföllel megkenjük a tetejüket, megszórjuk paprikával, és addig sütjük, amíg megpirul a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 763
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött kel, kellevelek töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

502
kelkáposzta 1 közepes db
vadrizs 10 dkg
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 1 teáskanál
chilipehely 1 kávéskanál
paprikakrém 2 teáskanál
vöröshagyma 10 g
bors 0 ízlés szerint
dió 10 dkg
tejföl 350 g
0 ízlés szerint
víz 2 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál