r
Nosalty Logó

Töltött uborka zöldségpürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Töltött uborka zöldségpürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

uborkához

töltelékhez

zöldségpüréhez

Összesen 299 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

uborkához

töltelékhez

zöldségpüréhez

Összesen 1200 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

uborkához

töltelékhez

zöldségpüréhez

Összesen 104 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 299 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2723.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    693 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    3421 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 1200 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

uborkához

töltelékhez

zöldségpüréhez

Elkészítés

uborkához

  1. Az uborkákat meghámozzuk, és forró, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A szőlőleveleket megmossuk és félretesszük.
  2. A főtt uborkát kiszedjük a vízből, és hagyjuk langyosra hűlni. Amikor már nem égeti a kezünket, levágjuk a két végét, majd az egyik oldalán hosszában bevágjuk úgy, hogy szétnyíljon, és kikaparjuk a puha magvas részt. Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk vajjal.

töltelékhez

  1. A kiflit beáztatjuk tejbe, majd kicsavarjuk, a főtt tojást kis lyukú reszelőn lereszeljük, és mindkettőt félretesszük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és összesütjük a darált hússal, a tejbe áztatott kiflivel, a reszelt főtt tojással, a finomra vágott kaporral. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a tojássárgáját és a reszelt sajtot. Ezzel a töltelékkel megtöltjük az uborkákat.
  3. A töltött uborkákat egyenként belecsavarjuk a szőlőlevélbe, és a kivajazott tűzálló tálba tesszük. Befedjük alufóliával, és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.

zöldségpüréhez

  1. A zöldségkeveréket enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd egy kis vajat teszünk rá, és botmixerrel pürésítjük. Ezután belekeverjük a tejszínt.
  2. A töltött uborkákról lefejtjük a szőlőlevelet, mellé merjük a zöldségpürét, és langyosan kínáljuk. Párolt rizs illik mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 595
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 28.

Ajánló

A tejszínt helyettesíthetjük tejföllel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött uborka zöldségpürével
Lizinka_ 588 recept

Egy kedves ismerősünktől nagy mennyiségű kovászolni való uborkát kaptunk. Kiválogattam a legnagyobbakat, és ezt a könnyű nyári fogást készítettem ebédre a nagy melegben.

Hozzávalók

uborkához

töltelékhez

zöldségpüréhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek