A húst 8 szeletre fölvágjuk, majd vékonyra klopfoljuk. Fűszerezzük, mustárral egyik oldalát megkenjük. Füstölt sonkaszelettel befedjük, és föltekerjük. Hústűvel rögzítjük.
Az olajat egy megfelelő serpenyőben öntjük, és a rolád minden oldalát pár percig sütjük.
A paradicsompürét, az 1 közepes db fölkockázott vöröshagymát, sárgarépát, póréhagymát és zellert hozzáadjuk, pár percig a roláddal együtt tovább sütjük.
Fölöntjük a vízzel és a borral, rámorzsoljuk a leveskockát, lefedjük az edényünket egy födővel vagy alufóliával, 200 °C sütőben legalább 80 percig sütjük. Kb. a fele sütési időben megszórjuk még kakukkfűvel.
Közben a megmaradt vöröshagymát apróra és a gombát tetszőleges darabokra fölvágjuk, olajat öntünk egy serpenyőbe, és megsütjük.
A roládokat, amikor elkészültek, egy tányérra félretesszük, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket.
Hozzáadjuk a megpirított hagymás gombát és a tejszínt. Ha szükséges, még utána ízesítünk. A hústekercseket is a szószba beletesszük. Még egyszer alacsony hőfokon rövid ideig összefőzzük.
A húst 8 szeletre fölvágjuk, majd vékonyra klopfoljuk. Fűszerezzük, mustárral egyik oldalát megkenjük. Füstölt sonkaszelettel befedjük, és föltekerjük. Hústűvel rögzítjük.
Az olajat egy megfelelő serpenyőben öntjük, és a rolád minden oldalát pár percig sütjük.
A paradicsompürét, az 1 közepes db fölkockázott vöröshagymát, sárgarépát, póréhagymát és zellert hozzáadjuk, pár percig a roláddal együtt tovább sütjük.
Fölöntjük a vízzel és a borral, rámorzsoljuk a leveskockát, lefedjük az edényünket egy födővel vagy alufóliával, 200 °C sütőben legalább 80 percig sütjük. Kb. a fele sütési időben megszórjuk még kakukkfűvel.
Közben a megmaradt vöröshagymát apróra és a gombát tetszőleges darabokra fölvágjuk, olajat öntünk egy serpenyőbe, és megsütjük.
A roládokat, amikor elkészültek, egy tányérra félretesszük, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket.
Hozzáadjuk a megpirított hagymás gombát és a tejszínt. Ha szükséges, még utána ízesítünk. A hústekercseket is a szószba beletesszük. Még egyszer alacsony hőfokon rövid ideig összefőzzük.
Hozzászólások (2)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. november 16-án kiemeltük cikkünkben: Mit főzzek ma? Tejszínes finomságok kerülnek az asztalra
Üdvözlettel, NoSalty
Köszönöm.