Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadász rolád

Vadász rolád
Vadász rolád
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz konyha egyik finom ételét készíthetjük el ezzel a recepttel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst 8 szeletre fölvágjuk, majd vékonyra klopfoljuk. Fűszerezzük, mustárral egyik oldalát megkenjük. Füstölt sonkaszelettel befedjük, és föltekerjük. Hústűvel rögzítjük.
  2. Az olajat egy megfelelő serpenyőben öntjük, és a rolád minden oldalát pár percig sütjük. A paradicsompürét, az 1 közepes db fölkockázott vöröshagymát, sárgarépát, póréhagymát és zellert hozzáadjuk, pár percig a roláddal együtt tovább sütjük.
  3. Fölöntjük a vízzel és a borral, rámorzsoljuk a leveskockát, lefedjük az edényünket egy födővel vagy alufóliával, 200 °C sütőben legalább 80 percig sütjük. Kb. a fele sütési időben megszórjuk még kakukkfűvel.
  4. Közben a megmaradt vöröshagymát apróra és a gombát tetszőleges darabokra fölvágjuk, olajat öntünk egy serpenyőbe, és megsütjük.
  5. A roládokat, amikor elkészültek, egy tányérra félretesszük, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket.
  6. Hozzáadjuk a megpirított hagymás gombát és a tejszínt. Ha szükséges, még utána ízesítünk. A hústekercseket is a szószba beletesszük. Még egyszer alacsony hőfokon rövid ideig összefőzzük.
  7. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.
  8. Kínálhatjuk a kedvenc feltétünkkel. Én zsemlegombóccal kínáltam. A receptjét megtalálni a Párolt sertéskaraj barnasör-mártással és zsemlegombóccal receptoldalamon. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 86
össznézettség: 3 690
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
143 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

göngyölt karaj zöldségmártásban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

731
sertés rövidkaraj 600 g
feketeerdő sonka 150 g
vöröshagyma 2 közepes db
csiperkegomba 500 g
sárgarépa 220 g
zeller 110 g
póréhagyma 110 g
mustár 3 ek
sűrített paradicsom 20 g
fehérbor 125 ml
víz 600 ml
leveskocka 1 db
habtejszín 250 ml
kakukkfű 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint