r
Nosalty Logó

Tavaszi spárgás csirketekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
zeana
Tavaszi spárgás csirketekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 449 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 899 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 62 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1782 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2784 micro
Összesen 449 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    948.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    3565 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5569 micro
Összesen 899 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 62 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát tisztítsuk meg, távolítsuk el a fás részeket, és tegyük lobogó, vízbe 6 percre. A főzővízbe tegyünk egy nagy csipet sót és egy vastag citromkarikát (vagy egy-két ek. citromlevet).
  2. Amíg a spárga fő, klopfoljuk ki a húsokat. Én addig ütlegelem, amíg át lehet látni a papírvékony szeleteken. Ezután fűszerezzük. Én csak sót használok, de tehetünk rá borsot vagy más fűszert, amit csirkéhez használunk.
  3. A spárgákat a 6 perc elteltével tegyük azonnal hideg vízbe, hogy megálljon a főzési folyamat, majd papírtörlővel törölgessük őket szárazra.
  4. Egy szelethez átlagosan négy spárgát számoljunk. Tegyük a spárgákat a hús közepére, majd göngyöljük össze. Tekerjük körbe rajta a bacont is, és kézzel szorongassuk meg. Nekem sosem esik szét, de fogpiszkálóval lehet fixálni, ha túl lazának találjuk.
  5. Vastagon vajazzunk ki egy tepsit, majd sorakoztassuk fel a tekercseket úgy, hogy a spárga "virágos" vége leérjen a tepsi aljára. Így azok zamatosak és ropogósak lesznek.
  6. 180 fokon körülbelül 40 perc alatt elkészül. A sütési idő függ a hús vastagságától és a mennyiségtől is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13588
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha tavasz, akkor spárga! Én többnyire főtt burgonyával és salátával tálalom ezt a könnyű főételt, de édesburgonyapürével is csodás. Vaj helyett olaj vagy zsír, bacon helyett pedig sonka vagy szalámi is tökéletes. Kísérletezz bátran!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?