Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas marha zsemlegombóccal

Vadas marha zsemlegombóccal
Vadas marha zsemlegombóccal
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencünk a vadas, bár elég munkaigényes, viszont nagyon megéri. :)

hozzávalók / 6 adag

Vadas marha

Zsemlegombóc

ajánlat

Mivel viszonylag sokáig tart elkészíteni és munkaigényes, érdemes még több zöldséggel készíteni, akkor kerülhet a fagyasztóba is belőle. Így legközelebb csak marhahúst párolunk, és spagettivel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Vadas marha

  1. A hártyáktól megtisztítjuk a húst, megmossuk, majd egyenlő vastagságú szeletekre vágjuk.
  2. Kevés zsiradékon a kockára vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát is megdinszteljük, hozzáadunk egy teáskanálnyi szemes borsot, tört borsot, babérlevelet, sót, majd az egészet felöntjük vízzel.
  3. Megtisztítjuk, feldaraboljuk a zöldségeket, a petrezselyemmel, zellerzölddel együtt a húshoz adjuk, és az egészet fedő alatt, körülbelül 2,5 óra alatt puhára főzzük. (Szükség esetén a vizet pótoljuk.)
  4. Kiszedjük a lábasból a hússzeleteket, majd a zöldségeket a tejföllel krémes állagúra turmixoljuk, majd visszatesszük a húsokat, és az egészet 2-3 percig együtt forraljuk. (Ha túlságosan híg a mártás, akkor adjunk hozzá 1-2 teáskanálnyi lisztet.)
  5. Ha felforraltuk, akkor beletesszük az ecetet, cukrot, elkeverjük.
  6. Zsemlegombóccal tálaljuk.

Zsemlegombóc

  1. Felkockázzuk a zsemléket, és a kókuszzsíron egy serpenyőben megpirítjuk, majd beleöntjük egy tálba.
  2. A zsemlekockákra szitáljuk a lisztet, beletesszük a sót, a tojást, és hideg vízzel galuska állagú tésztát készítünk belőle. (Ügyeljünk arra, hogy a zsemlekockákat ne törjük össze.)
  3. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk a tésztát (vagy ha kicsit sűrűbb állagú a tésztánk, akkor lisztezett kézzel kis gombócokat is formázhatunk).
  4. Körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
  • költség: 4300 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 486
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas marhahúsból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

836
marhacomb 1.5 kg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
zellerlevél 6 db
petrezselyem 1 csokor
babérlevél 6 db
himalája só 0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tejföl 3 dl
víz 1 l
balzsamecet 2 ek
cukor 1 teáskanál
zsemle 2 db
kókuszzsír 10 dkg
zabliszt 15 dkg
tojás 1 db
himalája só 1 kávéskanál
víz 1 dl