Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rusztikus vadas ragu

Rusztikus vadas ragu
Rusztikus vadas ragu
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami tartalmas egytálételt szerettem volna készíteni. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zöldségeket szintén tisztítjuk, majd azt is felaprítjuk, nem túl apróra. A serpenyőben kevés olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és a zöldségeket. Amíg pirulnak, addig a húst felkockázzuk. Ez is mehet a serpenyőbe.
  2. A húst és a zöldségeket együtt pároljuk, míg a hús elveszíti a nyers színét. Dobunk hozzá babérlevelet és borókabogyót, illetve egy kevés kakukkfüvet is. Felöntjük kb. 3 dl vízzel, és közepes lángon főzzük. Az ételízesítőt és a sót is most tesszük bele. Gyakran kevergetjük, ha elfő a lé róla, akkor pótoljuk.
  3. Mikor a hús már puha (nekem általában minimum 2 óra alatt kezd puha lenni), akkor elkészítjük a habarást. A tejfölbe teszünk 2 tk. mustárt, egy kevés citromlevet, cukrot, összekeverjük, és beletesszük a lisztet. Vízzel hígítjuk, és csomómentesre keverjük. Ezt ráöntjük a ragura, és folyamatosan kevergetve besűrítjük vele.
  4. Egy-két percig még rotyogtatjuk, és már kész is van. Köretnek tészta, nokedli vagy zsemlegombóc illik hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 212
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Monanya

Mióta szakács: 2013.08.29.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas, vadas marhából, vadas ragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

489
marhahús 80 dkg
póréhagyma 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
babérlevél 4 db
borókabogyó 10 db
kakukkfű 2 kk
ételízesítő 3 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
mustár 2 teáskanál
finomliszt 1 púpozott ek
citromlé 2 tk
cukor 2 teáskanál
víz 3 dl