r
Nosalty Logó

Vadas Éva konyhájából

Éva házias konyhája
Vadas Éva konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

736
Kalória
60g
Fehérje
50.9g
Szénhidrát
32.5g
Zsír
945.9g
Víz
182g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
17.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1500.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    945.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    954 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3714 micro
  • β-karotin
    8864 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239.9 g

Zsír

  • Összesen
    130 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6001.1 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2918 mg
  • Nátrium
    1445 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    3783.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3817 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    14855 micro
  • β-karotin
    35458 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 2940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

  1. A húst sózzuk, majd kb. 2 evőkanál mustárral bekenjük, és forró olajon mindkét oldalát megsütjük pirosra.
  2. Utána ráöntjük a karikára vágott zöldségeket, a fűszereket (babérlevél, bors, vöröshagyma, fokhagyma,1 citromkarika), ezt annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje.
  3. A húst fedő alatt puhára főzzük, ha megpuhult a hús, kiszedjük, felszeleteljük.
  4. Közben 2 kanál cukrot megpirítunk, majd felengedjük kevés vízzel.
  5. A zöldségeket leturmixoljuk, vagy levesszűrőn áttörjük. Hozzáöntjük a húsléhez, a pirított cukros vízzel együtt.
  6. Liszttel, tejföllel elkészítjük a habarást, és hozzákeverjük. Mustárral, citromlével, cukorral utána ízesítünk, ízlés szerint. Rövid ideig összefőzzük az ízeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Az étel, aminek nagyon sok változata van. Engem ez a recept emlékeztet arra az ízre, amit anyukám szokott készíteni, de tőle már sajnos nem tudtam elkérni. Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, aki szinte családunk tagja. Azóta többször el is készítem. Én szoktam sertéshúsból is készíteni, úgy is nagyon finom.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek