r
Nosalty Logó

Mustáros hús vadasan

BartaSimon
Mustáros hús vadasan
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

601
Kalória
54.6g
Fehérje
4.1g
Szénhidrát
39.3g
Zsír
449.3g
Víz
187.4g
Koleszterin
356.7mg
Élelmi rost
922.8mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    449.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.3 g

Zsír

  • Összesen
    235.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8203.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    423 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    3419 mg
  • Nátrium
    3579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    2696.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    939 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 3606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, beáztatjuk.
  2. Egy edénybe belerakjuk a zsírt, és rögtön rárakjuk a húst, fehéredésig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a borsot, sót és babérlevelet, felöntjük vízzel, és félkészre főzzük.
  4. Hozzáadjuk a Vadas mártás alapport, és tovább főzzük, ha szükséges, pótoljuk a vizet, hogy ne ragadjon le, mert egy picit besűríti ez a por.
  5. A tejfölt, mustárt és a lisztet összekavarjuk egy kisebb tálban, és ha a hús megpuhult, ráöntjük, belekeverjük. Kb. 10 perc alatt készre főzzük. Bármilyen kifőtt pörkölt tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 110 p

Anyósom hallott erről az ételről, egy kicsit továbbgondoltuk, és ez a finomság lett belőle. A 4 éves kislányom nagyon imádja.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...