Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros hús vadasan

Mustáros hús vadasan
Mustáros hús vadasan
125 perc / előkészület: 15 perc főzés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom hallott erről az ételről, egy kicsit továbbgondoltuk, és ez a finomság lett belőle. A 4 éves kislányom nagyon imádja.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, beáztatjuk.
  2. Egy edénybe belerakjuk a zsírt, és rögtön rárakjuk a húst, fehéredésig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a borsot, sót és babérlevelet, felöntjük vízzel, és félkészre főzzük.
  4. Hozzáadjuk a Vadas mártás alapport, és tovább főzzük, ha szükséges, pótoljuk a vizet, hogy ne ragadjon le, mert egy picit besűríti ez a por.
  5. A tejfölt, mustárt és a lisztet összekavarjuk egy kisebb tálban, és ha a hús megpuhult, ráöntjük, belekeverjük. Kb. 10 perc alatt készre főzzük. Bármilyen kifőtt pörkölt tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 094
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

BartaSimon

Mióta szakács: 2018.03.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

hamis vadas

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Simkrisz82
BartaSimon / Simkrisz82 Fri, 2018-04-06 14:07

Köszönöm hogy tettszik a recept.
Nem írtam el, én mindíg leáztatom a húst mielőtt felteszem főni. Én így tanultam. Nem értem miért tilos. Nem órákig van a vízben csak pár percig.
Szerintem nem ront az étel minőségén.

perjesine.m
perjesine.m Fri, 2018-04-06 13:51

Tetszik a recept, mindenképpen kipróbálom. - Amit egyáltalán nem értek, hogy a felcsíkozott friss sertéshúst miért kell beáztatni? Hogy egészben leöblítjük, még rendben van, de megmosni csíkozás után minden húst tilos, hát még beáztatni?, - ilyet még nem is hallottam! - Nem elírás ez véletlenül....?

599
sertészsír 80 g
sertéshús 1.5 kg
bors 0 ízlés szerint
1 teáskanál
babérlevél 6 db
víz 1.5 l
vad fűszerkeverék 42 g
tejföl 150 g
mustár 40 g
finomliszt 1 púpozott ek