Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas mártás sertéshússal

Vadas mártás sertéshússal
Vadas mártás sertéshússal
180 perc / előkészület: 50 perc főzés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (93)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem szeretjük a vadhúst, s a zsemlegombócot sem... Ettől azért még EMBEREK vagyunk... Szerethetjük a vadast... Csak máshogy, ami semmivel sem rosszabb, mint a vadhússal készült, sőt... mi így imádjuk - mert ez a kedvenceink egyike -, ahogyan készítem......így, amit a receptem ír :) ....... aki csak az őzgerincből készült vadast "nézi valamibe", s csak így eszi, ne szólja le az "egyszerűbb" változatot......gondoljon arra, hogy számára is eljöhet még az az idő, hogy "beérné" például az én receptemből készített étellel is.......ezek kikívánkoztak belőlem, egy Facebook oldalon kiemelt vadashoz intézett hozzászólás kapcsán.....

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én ilyen jellegű ételekhez jobban szeretem a sertéslapockát, mint a sertéscombot, mert ez sokkal szaftosabb, omlósabb lesz. Igen, ez zsírosabb lehet.....gondolhatja bárki, s igaza is van. De! Én teljesen le szoktam fejteni a zsíros részt a húsról - zsírosan semmilyen húst nem szeretünk, a tarját, oldalast kivéve -, az inas részt nem kell, az lesz a legfinomabb része, s tulajdonképpen emiatt - az inas részek miatt - szükséges hosszabb idő ahhoz, hogy megpuhuljon.

Én a lefejtett részeket nem dobom ki! Egyszerre  2-3 kg lapockát szoktam vásárolni, az egészet feldarabolom - attól függően, mit szeretnék majd belőle készíteni később -, "lezsírozom", hogy szín húst kapjak, s a szín húst adagonként lefagyasztom. Természetesem marad rajtuk hús is, sajnálom kidobni, ekkor frissiben szoktam valamit készíteni belőlük, de erről majd egy másik receptemben. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom reszelőjén szoktam lereszelni ezeket - NYERSEN. Ez kicsit fárasztóbb, de megéri. Így egészen más íze lesz! Innentől kezdve nagyon egyszerű minden!:)
  2. Bekapcsoljuk alatta a gázt, s kevergetve összedinszteljük őket, körülbelül 20 percig.
  3. Ezután rádobjuk a megtisztított, megmosott, felkockázott húst, s az összes felsorolt hozzávalót (a tejföl, liszt kivételével, s a mustárnak is csak a felét), összekeverjük, felöntjük vízzel.
  4. Megvárjuk, míg újra forrni kezd, ekkor takarékra vesszük a lángot, s lefedve 90-105 percig főzzük. Közben megkavarjuk időnként, ha szükségét látjuk, kevés vizet önthetünk hozzá, s kóstoljuk meg, elég sós-e.
  5. Ha eltelt az idő, a hús is tökéletesen puha, készíthetjük a tejfölös, mustáros habarásunkat.
  6. Egy kisebb tálba szórjuk a lisztet, s apránként adagolva hozzá a tejfölt, csomómentesre keverjük vele, a felénél hozzáadjuk még a mustár másik felét, amellyel tovább keverjük csomómentesre a lisztet.
  7. Ezt beleöntjük a lábasba, jól összekeverjük, pár percig kevergetve összeforraljuk - ettől sűrűsödik meg -, majd lekapcsoljuk a gázt, lefedve pihentetjük kicsit.
  8. Bármilyen tésztával - aki a zsemlegombócot szereti, azzal - lehet fogyasztani. Én már készítettem nokedlivel is, mennyei volt úgy is. Attól is függ, mennyi időnk van.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 669
össznézettség: 557 693
elküldve: 47
receptkönyvben: 956
elkészítve: 77/77
Facebookon megjelent: 5

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
141 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertés vadas

Hozzászólások (93)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kida
Kida Wed, 2018-12-12 21:47

Hello. Megszerettem volna főzni a receptet, de félek, hogy ugyanolyan savanyú és keserű lesz,mint amilyen a te életed. Sajnállak...

DDAngel
DDAngel / DDAngel Sat, 2018-11-17 12:37

Miért olyan fontos neked, hogy ki legyenek emelgetve a receptjeid? Nem elég, ha te tudod (meg a számok mutatják), hogy jó?
Egyébként ezt az elkövetkezendő hetekben megcsinálom, álommennyiségű szósz van ezen a húson :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-12-09 16:26

Kedves "DDAngel"!
Az első részére az írásodnak, nem reagálnék, mert nem igazán arról szól az, ami "fontos" nekem! Igen, azt tudom, hogy finom, jó, a számok, nézettség, visszaigazolások is igazolják - a többiről nem írok! Viszont! Örülök, ha elkészíted, nem bánod meg, mert isteni! Az "álomszósz" nem véletlen, mi az ilyen ételeket sok szósszal szeretjük! :) Ha már csak szósz marad, én/mi csak ezzel is szeretjük a tésztát....sőt, én hús nélkül is megenném eredetileg is, de az ízéhez szükséges a hús!:) Tehát rajta, készítsd el, nem bánod meg! :)

Haszusz
Haszusz Thu, 2018-11-15 09:01

Valaky/Judith!
Megdöbbenten olvastam válaszait, hozzászólásait. Senki nem bántotta, de mi megkaptuk az "okos tojás", "sznob" "bunkó", "tahó","bugyuta" jelzőket. Nem tudom kiknek szánta, a magam részéről ezzel nem tudok mit kezdeni. Próbáljon meg önmagával jóban lenni, aztán lehet szerénynek és udvariasnak lenni.
Sok sikert!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2018-11-15 20:17

Haszusz!
Ha önmagára vette, arról én nem tehetek, próbáljon meg önmagával jóban lenni!
Ha nem értette meg, kinek szántam, egy kis szövegértési gyakorlatot javasolok! Ezután - talán - tud ezzel, mit kezdeni, bár, nem feltétlenül szükséges! Az Ön helyében, én inkább nem írtam volna semmit!
Sok sikert!

Herbie
Herbie Sun, 2018-09-16 09:55

Tavaly fedeztem fel, azóta csak így csinálom - nagyon finom.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-09-16 18:28

Kedves Herbie!

Köszönöm!!! Nagyon örülök neki, s annak is, hogy mindezt megosztottad!

laca37
laca37 Thu, 2018-09-06 19:47

Kedves Walaky !
A minap nem tudtam eldönteni mit főzzek ezért keresgéltem a neten . A te receptedet választottam és mindent a leírtak szerint csináltam . A vadas isteni lett !
Köszönöm !
laca37

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2018-09-07 07:52

Kedves "laca37"!
Köszönöm, hogy az én receptemet választottad, örülök nagyon, hogy ízlett, s ezeket meg is osztottad velünk! Kedves egészségetekre!
Üdvözlettel: Walaky

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2018-08-09 19:31

Kedves Nosalty!

A videóval kapcsolatban: tényleg köszönöm szépen, de....egy videót többféleképpen el lehet készíteni....ha azt akarjuk, hogy gusztusos legyen, akkor úgy készítjük, még a rossz receptet is.....ha nem akarjuk jó színben feltüntetni, akkor úgy készítjük el, a jó receptet is.....ugye, ebben egyetértünk!? :))

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-08-05 10:23

A kinti videónál - én nem tudok hozzászólni - a sok okostojás, sznob hozzászólónak üzenem, olvassa már el a bevezetőmet, s az egészet.....aztán, el kell készíteni, ide fel kell tölteni, okoskák, fotelszakácsok! :) Majd meglátnánk, mit alkottok! :) Ezt csak azért írtam ide, hátha idetéved még néhány hasonszőrű társuk, s ezt elolvassák! :)

Egyébként hidegen hagy, mivel rengetegen ettek már ilyet, s bizony nagyon - nagyon ízlett mindenkinek! A recept paraméterei is ezt bizonyítják!
(Okoskáknak - ha nem tudnátok, mi a jelentése a "paraméterei" szónak, művelődjetek, nézzetek utána!)

Ui.: Az kimaradt, mennyi bunkó, tahó ember jár az oldalra.....szóval, bunkókáim.....tanuljatok jómodort....én - pedig millió fotós receptet láttam, olvastam - soha nem írnék ocsmány kommentet vele kapcsolatban....na, ez - az egyik - óriási különbség köztünk.....azért, mert most lebunkóztalak titeket, én nem vagyok az.....ti vagytok, objektíve azok, csak tényt közöltem, nem véleményt!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2018-08-04 20:19

Kedves Nosalty Szerkesztősége!

Nagyon meglepődtem, először nem is akartam hinni a szememnek, hogy videót készítettetek a receptemből, receptemhez, s egyben meg is örültem neki!
Köszönöm szépen, hogy méltónak találtátok az én szerény receptemet a videó elkészítéséhez! Megtisztelő, s még egyszer nagyon köszönöm!!!

Üdvözlettel: Walaky / JUDYTH59 :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-05-09 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-05-08 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2018-05-07 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2018-05-06 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2018-05-06 13:15

Kedves NoSalty!

Tudtok róla, hogy majd 2 hete be van ragadva a recept és szakács toplistátok? Ezért lesz pl. ez a recept április óta minden nap a legnézettebb. Lesz olyan is hogy naprakész?:) Üdv: Gabi
Az is probléma (pl. nálam) hogy rendszeresen kidobál, mindig újra be kell jelentkeznem, ill a fent futó reklámok az oldal közepéig lekúsznak, türelmesen meg kell várni, amíg eltünnek vagyis visszamegy a "helyére"

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2018-07-27 06:09

Kedves "Gabys"!

Remélem, ezeket leírtad még jó pár recepthez, mert nem egyedi eset az enyém - ennyire imádják a vadasomat a látogatók! :)
Egyébként, én április óta, kb.: 1 hete tudok belépni, de azért figyelemmel kísértem a "történéseket"!

Most sem működik még a nézettségszámláló - érdekesség, van, akinél igen -, s úgy egyáltalán semmi!

A reklámok engem is rettenetesen zavarnak engem is!!!

Hogy itt mikor lesz minden a helyén, azt csak a jó ég tudja, talán még ő sem!!!

Üdv.: Judyth59

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-05-05 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-05-04 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-05-03 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-05-02 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.05.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

James007Bond
James007Bond Tue, 2018-05-01 09:44

Remélem most pezsgőt iszogatsz és ezért nem írsz bugyuta, irigy kommenteket! Lám kiakasztottad a nézettség-számlálót!!!!!
De lehet, hogy ez a NoSalty tréfája, hogy végre neked is legyen egy (több) jó napod!
:))))))))))))))))))))))))))))))

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2018-07-21 07:23

Kedves "James007Bond"!
Nem szoktam bugyuta kommenteket írni, csupán tényeket.....nem irigységből, hanem igazságosságból....pezsgőt nem bontogatok, mert "anti" vagyok alkohol terén....nem azért nem írtam már régen semmit, amiért szerinted.....közel 4 hónapig nem tudtam belépni.....végül.....ha még a Nosalty tréfája is lett volna, enélkül is jó napjaim vannak :)…..ez még szebbé tette :)…..na most.....ki is irigy, kedves, s ki ír bugyuta kommentet???!!! :)))))))

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-05-01 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2018-04-30 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2018-04-29 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-04-28 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-04-27 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-04-26 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-04-25 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Sonche
Sonche Fri, 2018-03-23 08:48

Nagyon szépen köszönöm a receptet! Először egy keddi napon készítettem el, mit mondjak, azon a héten szombaton újra elő kellett vennem a receptet, akkora sikere volt, sajnos az eredeti recepten annyit változtattam, hogy karajból készítem, a lapockát egyszer megpróbáltam, de az nem jött be :(
Köszönöm még egyszer:)
Kellemes, szép napot kívánok!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2018-03-24 09:52

Kedves "Sonche"!
Nagyon szívesen! Köszönöm a pozitív visszajelzésedet, örülök, hogy már többször is elkészítetted, s ennyire ízlett - gondolom - az egész családnak, hogy nagy sikered volt vele! Természetesen, a karajból is finom, de mi azt túl száraznak találtuk, így én maradtam mindig a színhús, omlós lapockánál - ez, végül is, ízlés dolga, ahogy írod, kinek, melyik hús jön be! :)

Én is vidám, derűs, szép napokat kívánok Neked és Szeretteidnek!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-03-11 08:55

Kedves Nosalty!
Ide vagyok kénytelen írni - hogy is van ez, a az utóbbi 2 feltöltött receptemmel?!?!

1. http://www.nosalty.hu/recept/pehelykonnyu-lisztmentes-bogres-makos-szelet

- 2 napja lett aktiválva, ezzel a statisztikával nyomjátok hátra, a 166. helyre!?

"statisztika
beküldve: 2018.03.09.
tegnapi nézettség: 525
össznézettség: 1 238
elküldve: 3
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -"

2. http://www.nosalty.hu/recept/felturbozott-habos-tejbegriz-karamellszosszal

- 1 napja lett aktiválva, ezzel a statisztikával nyomjátok hátra, a 91. helyre!?

"statisztika
beküldve: 2018.03.10.
tegnapi nézettség: 753
össznézettség: 858
elküldve: 3
receptkönyvben: 7
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -"

Ez nem önreklám, önfényezés - ahogyan közületek fogalmazott így az oldalamon valaki, inkább Ti csináljátok ezt, magatokat - hozzátok közeli személyeket - nyomjátok, toljátok előre, részemről, ez szimpla tény, s hatalmas igazságtalanság!
Lehet ez cikk, cikk külső nyitóképe, stb.....ez mind igaz Rátok, az önfényezés, önreklámozás! Ráadásul, fel vagytok ezen háborodva, mert valaki látja is ezt, s még szóvá is meri tenni!!!

Ui.: PILLANATRÓL - PILLANATRA TOLJÁTOK EGYRE HÁTRÉBB EZEKET!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2018-02-19 21:49

Itt, a TOP recepteknél, a körülöttem lévő receptek mind ki volt emelve ma, előző hosszú heteken át a Facebookon, volt, amelyik kétszer is ma :D.......az enyém kivétel, nincs és nem volt kiemelve......s mégis itt vagyok már rég.....hmmm.....! Persze, ha a Nosalty ezt olvassa, majd tesz róla! / Nem úgy értem, hogy kiemeli! :D /

Ezt azért itt hagyom emlékbe, a ma esti "állás":

"statisztika
beküldve: 2015.11.13.
tegnapi nézettség: 2 153
össznézettség: 301 359
elküldve: 32
receptkönyvben: 735
elkészítve: 49/49
Facebookon megjelent: 3"

Szép napokat! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-02-18 21:43

Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! :) Kedves egészségedre / egészségetekre! :)

hedi1
hedi1 Sat, 2018-01-20 11:08

Ha bio a citromotok reszeljetek bele a héjából is! Finom! Köszi.
( Ne veszekedjetek, inkább örüljetek, hogy létezik ez a recept-cserebere oldal! )

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-02-18 21:50

Nagyon szívesen, köszönöm a pozitív visszajelzésedet, örülök, hogy finomnak találtad, ízlett! Volt, hogy tettem bele citromhéjat, de nekem nem igazán jött be - persze, ettől még másnak jó lehet, s finom -, így azt kihagytam! De, köszi az ötletet, talán valakinek jól jön!

HTivadar
HTivadar Thu, 2018-01-11 16:45

Kedves Judyth!
Tökéletes recept!!! Azóta is, mióta felfedeztem, csak így készítem, imádja a családom, s nagyon sokszor készítettem már el! Még egyszer le kellett írnom, de lehet, még többször is le fogom! Köszönet újra, hogy megosztottad velünk!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-02-18 21:45

Igazán kedves vagy, Tivadar! Köszönöm szépen, nagyon örülök soraidnak! Váljék egészségetekre!

872
sertéslapocka 70 dkg
sertészsír 4 ek
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 5 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
babérlevél 7 db
bors 1 kávéskanál
majoranna 1.5 teáskanál
ételízesítő 3 teáskanál
citromlé 1 kk
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
mustár 4 teáskanál
tejföl 330 g
finomliszt 1 púpozott ek
víz 5 dl
tészta 50 dkg