Nosalty Logó

Vadas mártás sertéshússal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 875 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5259 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    4930 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 875 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    204.4 g

Zsír

  • Összesen
    259.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5827.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    521 mg
  • Kálcium
    835 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    2911 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1934 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3396 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    551 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1585 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29578 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 5259 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    405 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 172 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom reszelőjén szoktam lereszelni ezeket - NYERSEN. Ez kicsit fárasztóbb, de megéri. Így egészen más íze lesz! Innentől kezdve nagyon egyszerű minden!:)
  2. Bekapcsoljuk alatta a gázt, s kevergetve összedinszteljük őket, körülbelül 20 percig.
  3. Ezután rádobjuk a megtisztított, megmosott, felkockázott húst, s az összes felsorolt hozzávalót (a tejföl, liszt kivételével, s a mustárnak is csak a felét), összekeverjük, felöntjük vízzel.
  4. Megvárjuk, míg újra forrni kezd, ekkor takarékra vesszük a lángot, s lefedve 90-105 percig főzzük. Közben megkavarjuk időnként, ha szükségét látjuk, kevés vizet önthetünk hozzá, s kóstoljuk meg, elég sós-e.
  5. Ha eltelt az idő, a hús is tökéletesen puha, készíthetjük a tejfölös, mustáros habarásunkat.
  6. Egy kisebb tálba szórjuk a lisztet, s apránként adagolva hozzá a tejfölt, csomómentesre keverjük vele, a felénél hozzáadjuk még a mustár másik felét, amellyel tovább keverjük csomómentesre a lisztet.
  7. Ezt beleöntjük a lábasba, jól összekeverjük, pár percig kevergetve összeforraljuk - ettől sűrűsödik meg -, majd lekapcsoljuk a gázt, lefedve pihentetjük kicsit.
  8. Bármilyen tésztával - aki a zsemlegombócot szereti, azzal - lehet fogyasztani. Én már készítettem nokedlivel is, mennyei volt úgy is. Attól is függ, mennyi időnk van.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 426
  • 7 napos nézettség: 4176
  • Össznézettség: 1398307
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 13.

Ajánló

Én ilyen jellegű ételekhez jobban szeretem a sertéslapockát, mint a sertéscombot, mert ez sokkal szaftosabb, omlósabb lesz. Igen, ez zsírosabb lehet.....gondolhatja bárki, s igaza is van. De! Én teljesen le szoktam fejteni a zsíros részt a húsról - zsírosan semmilyen húst nem szeretünk, a tarját, oldalast kivéve -, az inas részt nem kell, az lesz a legfinomabb része, s tulajdonképpen emiatt - az inas részek miatt - szükséges hosszabb idő ahhoz, hogy megpuhuljon. Én a lefejtett részeket nem dobom ki! Egyszerre  2-3 kg lapockát szoktam vásárolni, az egészet feldarabolom - attól függően, mit szeretnék majd belőle készíteni később -, "lezsírozom", hogy szín húst kapjak, s a szín húst adagonként lefagyasztom. Természetesem marad rajtuk hús is, sajnálom kidobni, ekkor frissiben szoktam valamit készíteni belőlük, de erről majd egy másik receptemben. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem szeretjük a vadhúst, s a zsemlegombócot sem... Ettől azért még EMBEREK vagyunk... Szerethetjük a vadast... Csak máshogy, ami semmivel sem rosszabb, mint a vadhússal készült, sőt... mi így imádjuk - mert ez a kedvenceink egyike -, ahogyan készítem......így, amit a receptem ír :) ....... aki csak az őzgerincből készült vadast "nézi valamibe", s csak így eszi, ne szólja le az "egyszerűbb" változatot......gondoljon arra, hogy számára is eljöhet még az az idő, hogy "beérné" például az én receptemből készített étellel is.......ezek kikívánkoztak belőlem, egy Facebook oldalon kiemelt vadashoz intézett hozzászólás kapcsán.....

Hozzászólások

Walaky

Nem, nem.........ez sem volt kiemelve soha......annyira nem vagyunk jóban a Nosalty - val!!!!! :))))))))))

judit.t5

Isteni finom, köszönet a receptért! :)

Walaky

Örülök, hogy elkészítetted, s hogy ízlett! :) További kellemes keresgélést, sütögetést, f?z?cskézést! :)

Milona

Pont így készítem én is,mert mi se szeretjük se a vad húsokat,se a zsemlegombócot :)

kovex

Én a vadast mindenféléb?l szeretem, így holnap kipróbálom a recepted, mert nagyon jónak t?nik, köszönöm . :)

Walaky

Kedves "kovex / kovex"! Igen, nagyon finom így!!! Köszönöm a jelzésedet, remélem, Nektek is ízlett! :)

marianna1211

Tökéletes recept, ezután csak így fogom készíteni.

Walaky

Kedves "marianna1211"! Köszönöm szépen!!! Nagyon örülök, hogy ennyire ízlik, s ezentúl csak így fogod készíteni, valamint, hogy megosztottad a véleményed!!! További jó böngészést, f?z?cskézést! Üdvözlettel: Judyth59 :)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, így sokkal finomabb, mint amit eddig ettem, isteni!!! Továbbiakban csakis így készítem, tuti!

Walaky

Kedves "cubalibre"! Szívesen, nagyon örülök neki!!!

Törölt felhasználó

Isteni, tökéletes recept, köszönet érte!!! Családunk kedvence lett a recepted!!!

Walaky

Kedves"HTivadar"! Nagyon örülök a véleményednek, s hogy a kedvencetekké vált!!!

Törölt felhasználó

Csak csatlakozni tudok az el?ttem szólókhoz, tökéletes!!! Érdemes volt így elkészítenem, s én is ennél maradok a továbbiakban! Köszönöm, hogy feltöltötted!!!

Walaky

Kedves "Tücsökbogárka"! Igazán nincs mi, én köszönöm a visszajelzést, s örülök, hogy ennyire ízlik!!!!

Tetej

Walaky! Köszönjük , hogy megosztottad velünk ezt a finomságot ! Isteni!!!!!!

Walaky

Kedves "Tetej"! Nagyon szívesen! Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy tetszik! :)

Walaky

:) Jól el lett bújtatva :) ...... viszont egyszer? és nagyszer? - http://www.nosalty.hu/recept/egyszeru-burgonyakoret-sutobol - .....! :)

Walaky

Újra elkezd?dött! "statisztika beküldve: 2015.11.13. tegnapi nézettség: 987 össznézettség: 209 336 elküldve: 27 receptkönyvben: 551 elkészítve: 37/37 Facebookon megjelent: 3" A ma reggeli statisztika.....-h, 2017-10-23 08:01-, s nincs az els? 300 között.....gratulálok, K. Nosalty!

Walaky

Folytatódik - nincs az els? 600 között (TOP)! Elt?nt, mint Kossuth a ködben....!? Ezzel a ma reggeli statisztikával: "statisztika beküldve: 2015.11.13. tegnapi nézettség: 643 össznézettség: 216 365 elküldve: 28 receptkönyvben: 557 elkészítve: 37/37 Facebookon megjelent: 3" - hogy is van ez?!

Walaky

KEDVES LÁTOGATÓK! Ezt a - tegnap aktivált / 2017. november 18-án / - receptemet ajánlom figyelmetekbe! Ideírom a linkjét, mert nagy volt 1 nap alatt a nézettsége, tetszésnyilvánítása, ezért hamarosan eltüntetik a színr?l, ahogyan ezt tenni szokták a receptjeimmel! ÍME: http://www.nosalty.hu/recept/eszbontoan-finom-fitt-sajtos-korong - ITT MEGNÉZHETITEK! LEGYEN SZÉP NAPOTOK!

Walaky

A süllyeszt? gombját már megnyomták a legutóbbi receptemnél is, nagy volt a nézettsége, ezért a linkjét ideírom: http://www.nosalty.hu/recept/csirketocsni -------- AKINEK VAN KEDVE HOZZÁ, EZT IS MEGNÉZHETI!

oreganyo

Kedves JUDYTH59 Te statisztikus vagy? Neked az a fontos, hogy hányszor jelensz meg és nem az, hogy valaki ide irja: Köszönet a receptért! Csacsi vagy, ezzel csak saját magadat bosszantod, nem éri meg!

Walaky

Kedves "oreganyo"! Te ezt nem értheted, miért írom ezeket, mert nem "szakács" vagy! :) Köszönöm, hogy megtekintetted a receptemet! :) További szép napot! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.