Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke vadas

Csirke vadas
Csirke vadas
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban csak én szeretem a csirkecombot, ezért gerillaakcióba kezdtem. Nem szóltam az ebéd mivoltáról, hanem csak tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombról lehúzzuk a bőrt, és a kacsazsíron minden oldalát fehéredésig sütjük.
  2. Közben megtisztítjuk a zöldségeket és felkockázzuk, az elősütött combokra halmozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, és felengedjük kb. 1,5 dl vízzel. Fedő alatt puhára főzzük.
  3. A megfőtt combokat kiemeljük a lábasból, a zöldségeket összeturmixoljuk, hozzáadjuk a mustárt, citromlevet, mézet, valamint a tejfölt, és ezzel már el is készült a szószunk.
  4. Tálaláskor a tésztát is meglocsoljuk a mártással, és a tetejét megszórjuk aprított zöldpetrezselyemmel. Ha valaki szereti, pirított gombát is adhat még a hús mellé.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 637
elküldve: 5
receptkönyvben: 209
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vadas csirkehúsból, zöldséges csirkecomb, mézes mustáros csirkecomb zöldségekkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Fri, 2012-10-05 13:12

Ez sem lehet kispályás, csak tessék vigyázni, mert van itt egy "vadas-szakértő", aki szeret kötekedni. Csókolom kezeit, gratulálok minden finom étekhez!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-02-04 14:32

Kedves Évi néni !
Nagyon köszönöm ezt a receptet, csirkével is ki fogom próbálni a közeljövőben !
Üdvözlettel: Anci

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-02-04 17:25

Kedves Anci!
Én köszönöm, hogy elkészíted. Talán holnap elkészítem a főzött vajas kiflit. Ha megvan, azonnal értesítelek. Üdv: Éva

884
csirkecomb 1 kg
újhagyma 3 db
sárgarépa 50 dkg
fehérrépa 25 dkg
zeller 30 dkg
kacsazsír 2 ek
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk
mustár 1 ek
méz 1 teáskanál
citromlé 1 citromból nyert
petrezselyem 1 csokor
tejföl 3.5 dl
tészta 25 dkg
víz 1.5 dl