Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyorsvadas csirkéből

Gyorsvadas csirkéből
Gyorsvadas csirkéből
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept egy régebbi szakácskönyvből való, amin néhány dolgot változtattam már. Tésztával szoktam készíteni, de zsemlegombóc is illik hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon üvegesre futtatjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és megszórjuk a pirospaprikával.
  2. Rátesszük a közben kockára vágott csirkemellet és fedő alatt puhára pároljuk. A levét kevés vízzel pótoljuk, ha szükséges.
  3. A tejfölt elkeverjük a keményítővel, majd ha a hús megpuhult, ráöntjük a húsra, és összeforraljuk.
  4. Mustárral, édesítővel és néhány csepp citromlével ízesítjük.


 

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 97 556
elküldve: 24
receptkönyvben: 758
elkészítve: 63/76
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vadas, vadas csirkéből

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jonny72
jonny72 Sun, 2016-04-10 14:58

Pár hónappal ezelőtt már elkészítettem ezt a gyorsvadast tésztával. Akkor is finom lett, de most zsemlegombocott főztem hozzá és még a tányért is kinyaltuk utána olyan finom lett. Köszönöm a receptet.

Novus42
Novus42 Tue, 2015-03-31 15:13

Köszönöm a receptet. Most kezdek rákapni a főzésre és ez egy egyszerű de igen finom étel, amit elsőre sikerült jól elkészítenem. =) Köszönöm.

u.bridge
bridge / u.bridge Wed, 2014-02-05 12:02

Köszi a receptet, finom lett! De én azért reszeltem bele egy szál répát, így tartalmasabb is lett és "vadasosabb" . Üdv, bridge

Echan
Echan / Echan Tue, 2013-08-20 13:09

Finom lett, de azért a répa hiányzik belőle. 1 szál répát vékonyra szeletelve össze kell párolni a húsival, hogy még vadasabb legyen.

pankota
Pankota / pankota Mon, 2013-08-26 15:50

Nekünk nem hiányzik belőle a répa, de biztos, hogy nem rontja el, ha van benne :)

Nici87
Nici87 Mon, 2013-08-12 15:14

Nagyon jól sikerült és tényleg olyan az íze, mint a vadasnak.
Köszönöm!

lovitimi
lovitimi Wed, 2013-05-22 15:30

Életem első vadasa volt és nagy sikert aratott zsemlegombóccal! Köszönet a receptért!

pankota
Pankota / pankota Mon, 2013-03-18 16:30

Igazán nincs mit, örülök, hogy többet is érdemesnek találtál a fenn lévő receptjeimből arra, hogy elkészítsd! :)

pankota
Pankota / pankota Wed, 2012-11-21 19:04

Igen, én is ezeket részesítem előnyben, főleg a rövid hétköznap estéken :)

katalinka3
katalinka3 Wed, 2012-10-17 07:46

Katalinka3. Köszi az ötletet. Én annyit változtatok rajta, hogy a csirkemellet egy picit lepirítom, és utána teszem bele a hagymás szaftba. Ma ez lesz vacsorára. Mégegyszer köszi a jó receptet. Üdv. Katalinka3.

ZSUZSA546844
ZSUZSA546844 Sat, 2012-10-13 17:27

Sziasztok, csak egy ötlet erejéig....mi gyerek korunkban mindig nokedlivel ettük, persze éppen ezért így szeretem, érdemes kipróbálni. Azóta is így esszük!

pankota
Pankota / pankota Sun, 2012-10-14 12:37

Szia! Igazad van, a nokedlit azért én is jobban szeretem szinte mindennel, mint a tésztát, én nem kétséges, hogy a vadassal is nagyon jó. Nálunk viszont pont azért esik a vadas gyors változatára, és a tésztára a választás, mert este a munkából hazaérve, a lassú változatra, és a nokedliszaggatásra is kevés már többnyire az energia, idő, így viszont mégis hamar, könnyen asztalon van a meleg, friss vacsora :)

Randika
Randika / Randika Sun, 2012-03-18 13:12

ma ez volt az ebéd,bár én kicsit a maradékokat használtam fel hozzá:) pl. a hagymát a húslevesből vettem ki és összeturmixolva adtam a szószhoz,és nem tésztát hanem a régóta mélyhűtő alján sínylődő maradék nudlit főztem hozzá:)tényleg vadas íze volt:)köszi a receptet

pankota
Pankota / pankota Sun, 2012-03-18 17:23

Szívesen, örülök, hogy ízlett :)
A levesből kivett hagyma, biztos vagyok benne, hogy csak javított az ízén, és sűrített a szószon :)
A nudli érdekes gondolat, eszembe sem jutott volna, de nem lehet rossz nudlival sem :)

orsikaa5
orsikaa5 Tue, 2012-02-28 18:42

szia! az lenne a kérdésem, hogy mennyi lisztet kell a tejfölöz keverni?? (kezdő vagyok) - láttam, a hozzászólásokból, hogy a keményítő helyettesíthető vele. előre is köszi a segítséget! :)

pankota
Pankota / pankota Tue, 2012-02-28 20:58

Szia! Kb. ugyanannyi lisztet használj, mint amennyi keményítő meg van adva, esetleg kicsit púposabbra kell venni az 1ek mennyiséget :)

norcsi2006
norcsi2006 Fri, 2012-02-03 14:24

Ma ezt készítettem ebédre!Nálunk nagyon bejött!Köszönet a receptért!

vicq
vicq Tue, 2012-01-31 14:12

Konkrétan felénk mustáros tokánynak hívják, viszont az ízén ez mit sem ront ;) Nagy kedvenc...

pankota
Pankota / pankota Wed, 2012-02-01 14:33

A szakácskönyvben, amiben erre a receptre rátaláltam, gyorsvadas volt a neve, csak az alapján a recept alapján sertéshúsból készül. Így lett nálam gyorsvadas csirkéből, apró változásokkal. Viszont igazad van, az íze a lényeg ;)

szaboszilvi85
szaboszilvi85 Sun, 2012-01-29 14:01

Kedves Pankota! Megcsináltam és nagyon finom lett! Én keményitő helyett pici liszttel behabartam és cukor helyett méz került bele. A vendégek is nagyon dicsérték!

pankota
Pankota / pankota Sun, 2012-01-29 16:13

Kedves Szaboszilvi85! Sajnos, nálunk a méz "tiltott dolog", ezért is készítem édesítővel, de biztosan nagyon jól passzolt hozzá a méz is! A keményítőt meg nyugodtan lehet helyettesíteni liszttel, ha valaki nem használ keményítőt. Örülök, hogy sikert arattál a recepttel! :)

mary0227
mary0227 Sat, 2012-01-28 10:43

Szia!
Azt szeretnem kerdezni hogy mi lesz akkor ha kihagyom a kemenyitot belole?Azom pont nincs itthon!

pankota
Pankota / pankota Sat, 2012-01-28 16:27

Szia!
Remélem, nem késtem még el a válasszal!Keményítő helyett nyugodtan tehetsz lisztet, az biztosan van otthon. Azért kell, mert az sűríti be, ha egyik sincs benne, akkor hígabb lesz a leve. Jó főzőcskézést hozzá :)

pankota
Pankota / pankota Wed, 2011-12-21 13:43

Az ízesítéstől. A mustár, a citromlé, az édesítő (cukor), babérlevél stb. adja neki a vadas ízt.

292
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
babérlevél 4 db
tejföl 175 g
étkezési keményítő 1 evőkanál
mustár 1 teáskanál
folyékony édesítőszer 2 csepp
citromlé 2 csepp