Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas B-Cs konyhájából

Vadas B-Cs konyhájából
Vadas B-Cs konyhájából
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a vadast, de a vadakat nem. A húsmentes változat nem az igazi, így köztes megoldásként sertéshúsból készül. Ebben elég kevés hús van, aki nagyon húsosan szereti, nyugodtan emeljen a hús adagon, de máson nem kell, mert sok szaftja van.

Mi nem szoktuk összeturmixolni, a répa és a zöldség jóformán teljesen szétfő benne.

Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon feltesszük pirulni.
  2. A húst apró kockára vágjuk, megmossuk.
  3. Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a húst, és a hús fehéredéséig együtt pirítjuk. Ha ez megtörtént, adjunk hozzá egy kávéskanál pirospaprikát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jó 2-3 ujjnyira ellepje. Sózzuk, borsozzuk, majorannát és kevés köményt adjunk hozzá, valamint a három babérlevelet.
  4. A répát és a zöldséget pucoljuk meg, majd sajtreszelőn reszeljük bele.
  5. Ezután reszeljük bele a citrom héját is, és a citromot tegyük félre.
  6. Tegyük bele a két púpozott ek mustárt, jól keverjük el, és lassú tűzön kezdjük el főzni.
  7. Ha a hús megfőtt, és a szaft jóformán homogén, jöhet bele a habarás. Kb. két evőkanál lisztet keverjünk össze annyi tejjel, amennyivel csomómentesre tudjuk keverni. Öntsük bele a vadas alapba, és forraljuk fel.
  8. Kóstoljuk meg, és ha nem találjuk elég erősnek az ízét, csavarjunk bele a citrom levéből.
  9. 2-3 ek tejfölt öntsünk egy tálkába, tegyünk hozzá a vadas mártásból, keverjük ki, majd keverjük vissza az ételbe, de már ne forraljuk.
  10. Kifőtt tésztával, zsemlegombóccal tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 087
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

B-Cs

Mióta szakács: 2012.10.20.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hamis vadas, pikáns vadas, vadas sertéscombból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katamolly
katamolly Mon, 2013-01-07 17:05

Szia! Tegnap végre elkészítettem a recepted alapján a vadast, már gyerekkorom óta nem ettem és - kismama lévén - most nagyon vágytam rá. Igazán finom lett, gyerkőceim is 2-szer ettek belőle, férjemnek is ízlett, ő is rég evett már. Férjecském azt mondta, ezt a tésztás ételt is felvehetjük a rendszeresen elkészítendő ennivalók közé! Igazán finom, ajánlom mindenkinek!

bead
B-Cs / bead Mon, 2013-01-07 17:58

Kedves katamolly!
Nagyon örülök, hogy ízlett, köszönöm, hogy véleményezted!
További boldog babavárást és jó egészséget kívánok! :)

1089
tészta 500 g
sertéscomb 40 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
mustár 2 ek
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 1 dl
tejföl 3 ek
citromlé 2 ek