Nosalty Logó

Vadas B-Cs konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
B-Cs
Vadas B-Cs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1090 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3270 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 187 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4188 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1090 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4249.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    417 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2108 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    878 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1359 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1341 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12564 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 3270 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    301 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon feltesszük pirulni.
  2. A húst apró kockára vágjuk, megmossuk.
  3. Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a húst, és a hús fehéredéséig együtt pirítjuk. Ha ez megtörtént, adjunk hozzá egy kávéskanál pirospaprikát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jó 2-3 ujjnyira ellepje. Sózzuk, borsozzuk, majorannát és kevés köményt adjunk hozzá, valamint a három babérlevelet.
  4. A répát és a zöldséget pucoljuk meg, majd sajtreszelőn reszeljük bele.
  5. Ezután reszeljük bele a citrom héját is, és a citromot tegyük félre.
  6. Tegyük bele a két púpozott ek mustárt, jól keverjük el, és lassú tűzön kezdjük el főzni.
  7. Ha a hús megfőtt, és a szaft jóformán homogén, jöhet bele a habarás. Kb. két evőkanál lisztet keverjünk össze annyi tejjel, amennyivel csomómentesre tudjuk keverni. Öntsük bele a vadas alapba, és forraljuk fel.
  8. Kóstoljuk meg, és ha nem találjuk elég erősnek az ízét, csavarjunk bele a citrom levéből.
  9. 2-3 ek tejfölt öntsünk egy tálkába, tegyünk hozzá a vadas mártásból, keverjük ki, majd keverjük vissza az ételbe, de már ne forraljuk.
  10. Kifőtt tésztával, zsemlegombóccal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6467
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretem a vadast, de a vadakat nem. A húsmentes változat nem az igazi, így köztes megoldásként sertéshúsból készül. Ebben elég kevés hús van, aki nagyon húsosan szereti, nyugodtan emeljen a hús adagon, de máson nem kell, mert sok szaftja van. Mi nem szoktuk összeturmixolni, a répa és a zöldség jóformán teljesen szétfő benne. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Tegnap végre elkészítettem a recepted alapján a vadast, már gyerekkorom óta nem ettem és - kismama lévén - most nagyon vágytam rá. Igazán finom lett, gyerk?ceim is 2-szer ettek bel?le, férjemnek is ízlett, ? is rég evett már. Férjecském azt mondta, ezt a tésztás ételt is felvehetjük a rendszeresen elkészítend? ennivalók közé! Igazán finom, ajánlom mindenkinek!

B-Cs

Kedves katamolly! Nagyon örülök, hogy ízlett, köszönöm, hogy véleményezted! További boldog babavárást és jó egészséget kívánok! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.