r
Nosalty Logó

Ukrán borscs pampuskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Ukrán borscs pampuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A borscshoz

A pampuskához

Összesen 873 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A borscshoz

A pampuskához

Összesen 5244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A borscshoz

A pampuskához

Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    892.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1253 micro
  • β-karotin
    3006 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 873 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    183.8 g

Zsír

  • Összesen
    289.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9665.4 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1575 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    4839 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    5353.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3382 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    416 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1549 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    7519 micro
  • β-karotin
    18037 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 5244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

A borscshoz

A pampuskához

Elkészítés

A borscshoz

  1. A csontokat átmossuk, hideg vízben feltesszük főni. Forrás után visszavesszük a lángot, gyöngyöztetjük egy órán át. Szűrőkanállal leszedjük róla a habot.
  2. Közben a céklát, répát megpucoljuk, gyufaszál méretűre vágjuk. A káposztát levelekre szedjük, és ugyanezt tesszük vele. A krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk. A húst felkockázzuk.
  3. A csontokat eltávolítjuk a levesből, átszűrjük. Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a babérlevelet, fokhagymát és a felkockázott húst.
  4. Egy fél kanál zsíron megfuttatjuk a céklát. Egy másik serpenyőben egy másik kanál zsíron kis lángon puhára karamellizáljuk a répát és a hagymát.
  5. Ha a hús már 25 perce fő, hozzáadjuk a krumplit. Főzzük újabb 10-15 percig. Mehet utána a cékla.
  6. Kis lángon addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak. Akkor hozzáadjuk a káposztát és a hagymás répát.
  7. 5 perc múlva hozzáadjuk a finomra vágott kaprot. Egyet keverünk rajta, elzárjuk a gázt. Tejföllel kínáljuk.

A pampuskához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. A tej negyedét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és egy csipet cukorral felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a liszthez, melléöntjük a maradék tejet. Sózzuk, és puha tésztát gyúrunk belőle.
  3. Félretesszük, és a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, 18 darabba vágjuk. A vajat meglangyosítjuk, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  5. A tésztadarabokból ping-pong labdányi darabokat formázunk, megkenjük a vajjal, és tepsibe tesszük. Letakarva újabb fél órát kelesztjük. A maradék vajat összekeverjük az apróra vágott fokhagymával és kaporral.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és készre sütjük.
  7. Ha kész, még melegen megkenjük a fokhagymás vajjal. A levessel együtt, langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24489
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 16.

Ajánló

A hús kimaradhat, Maryna szerint az amúgy is csak gazdagabb napokon került ebbe az egyszerű levesbe. Mehet bele fejtett bab is - a velőscsonttal együtt tegyük fel, vagy ha készre főzöttet használunk, akkor a sárgarépával együtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ukrán barátnőm verziója borscsra, meg a hozzá illő köretre, a pampuskára.

Hozzávalók

A borscshoz

A pampuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?