Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szász borscs

Szász borscs
Szász borscs
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptes könyvét lapozgattam, s megakadt a szemem ezen a nem tradicionálisan német recepten. Úgy gondoltam, elkészítem, mert furdalt a kíváncsiság, hogy milyen lehet egy orosz kaja német áthallással! :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A minőség titka, hogy mindenből friss anyagot használjunk! Többszörösen megtérülő "kellemetlenség"!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhahúst feldarabolva feltesszük 3 liter hideg vízben főni a csontokkal. A vízbe beletesszük a borsot (teatojásban, mert rossz dolog evés közben kerülgetni!), és félpuhára főzzük. Vegyük ki a velőscsontot.
  2. Közben a céklát csíkokra vágjuk. (Gumikesztyű használata erősen javasolt!)
  3. Lábasban felolvasztjuk a zsírt (korábbi sütésből kimentve), rádobjuk a céklát, az ecetet, a cukrot, egy merítőkanálnyi húslevet (saját recept szerint előkészítve), fedő alatt félpuhára pároljuk, a kockára vágott káposztát 15 percig főzzük, forraljunk rajta egyet, és ezt öntsük majd a levesbe.
  4. Egy újabb lábasban vajat olvasztunk, rádobjuk az összevágott hagymát és a csíkokra vágott répákat, szintén fedő alatt előpirítjuk őket. 10 perc után mehet a levesbe, mindenestül.
  5. Tegyük bele az apróra vágott fokhagymát (mikróban pár pillanatig előmelegítve, nagyon egyszerű megpucolni), a marék petrezselyemzöldet.
  6. A levest sózzuk, és lassan gyöngyözve főzzük készre 4 óra alatt. A végén citromlével ízlés szerint savanyítsuk.
  7. Legalább 12 órát hagyjuk állni, és csak másnap, felmelegítve lehet fogyasztani.
  8. Tálaljuk felaprított snidlinggel, tejföllel.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 437
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Wiking

Mióta szakács: 2013.03.06.
1 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

orosz borscs, marhahúsos-céklás leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

224
marhahús 30 dkg
marha velőscsont 10 dkg
cékla 40 dkg
káposzta 30 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
vaj 3 dkg
kacsazsír 3 dkg
olívaolaj 2 ek
bors 6 szem
fokhagyma 2 gerezd
balzsamecet 1 ek
cukor 1 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
3 tk
tejföl 175 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
víz 3 l