r
Nosalty Logó

Szász borscs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szász borscs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1613 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    629 micro
  • β-karotin
    1506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 202 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10945.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1112 mg
  • Nátrium
    8870 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    4141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1629 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    5030 micro
  • β-karotin
    12045 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 1613 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhahúst feldarabolva feltesszük 3 liter hideg vízben főni a csontokkal. A vízbe beletesszük a borsot (teatojásban, mert rossz dolog evés közben kerülgetni!), és félpuhára főzzük. Vegyük ki a velőscsontot.
  2. Közben a céklát csíkokra vágjuk. (Gumikesztyű használata erősen javasolt!)
  3. Lábasban felolvasztjuk a zsírt (korábbi sütésből kimentve), rádobjuk a céklát, az ecetet, a cukrot, egy merítőkanálnyi húslevet (saját recept szerint előkészítve), fedő alatt félpuhára pároljuk, a kockára vágott káposztát 15 percig főzzük, forraljunk rajta egyet, és ezt öntsük majd a levesbe.
  4. Egy újabb lábasban vajat olvasztunk, rádobjuk az összevágott hagymát és acsíkokra vágott répákat, szintén fedő alatt előpirítjuk őket. 10 perc után mehet a levesbe, mindenestül.
  5. Tegyük bele az apróra vágott fokhagymát (mikróban pár pillanatig előmelegítve, nagyon egyszerű megpucolni), a marék petrezselyemzöldet.
  6. A levest sózzuk, és lassan gyöngyözve főzzük készre 4 óra alatt. A végén citromlével ízlés szerint savanyítsuk.
  7. Legalább 12 órát hagyjuk állni, és csak másnap, felmelegítve lehet fogyasztani.
  8. Tálaljuk felaprított snidlinggel, tejföllel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5206
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Ajánló

A minőség titka, hogy mindenből friss anyagot használjunk! Többszörösen megtérülő "kellemetlenség"!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám receptes könyvét lapozgattam, s megakadt a szemem ezen a nem tradicionálisan német recepten. Úgy gondoltam, elkészítem, mert furdalt a kíváncsiság, hogy milyen lehet egy orosz kaja német áthallással! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!