adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
83g marhalábszár107 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
84g cékla24 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
117g káposzta23 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
223
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g marhalábszár640 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
502g cékla145 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
700g káposzta140 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
22g só0 kcal
Összesen
1348
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
9.5g marhalábszár12 kcal
-
1.5g sárgarépa1 kcal
-
9.6g cékla3 kcal
-
1.9g paradicsom0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
3.8g burgonya2 kcal
-
13.3g káposzta3 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
57.2g víz0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0.4g só0 kcal
Összesen
26
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1981.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 1566 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 757.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 460 micro
-
β-karotin 1109 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
223
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.4 g
Zsír
-
Összesen 45.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11889.3 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 559 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 1470 mg
-
Nátrium 9393 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 4544 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 672 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 284 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 463 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 718 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2762 micro
-
β-karotin 6656 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 498 micro
Összesen
1348
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 49 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
26
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
0.5 kg marhalábszár
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db cékla
-
1 közepes db paradicsom
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
20 dkg burgonya
-
1 kis db káposzta
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
3 l víz
-
3 ek olívaolaj
-
2 ek só
Elkészítés
- Egy nagy edénybe helyezzük a marhalábszárat, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk meg, és forraljuk fel. Közepes lángon másfél órán át főzzük a húst, közben pedig szedjük le a habját.
- Míg a hús fő, addig olívaolajon pároljuk meg a lereszelt répát és céklát. Közben adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot, ezután pedig sózzuk, és locsoljuk meg az egészet fél citrom levével.
- A másfél óra letelte után vegyük ki a húst, és vágjuk kis kockákra, majd rakjuk vissza a húst az edénybe. Amihez keverjük hozzá a párolt céklát és répát. Majd a kockára vágott burgonyát is öntsük a levesbe, és főzzük így 10 percig.
- A káposztát vagy gyaluljuk le, vagy vágjuk nagyon vékony csíkokra, és a 10 perc letelte után adjuk a leveshez.
- Közben olívaolajon pároljuk meg a kockára vágott hagymát, és ezt is öntsük a leveshez a félbevágott fokhagyma-gerezdekkel együtt.
- Utolsó lépésként fűszerezzük meg a levest a szárított petrezselyemmel, babérlevéllel és fekete borssal. Még 15-20 percig főzzük nagyon alacsony lángon.
- Tálalásnál rakjunk joghurtot a tányér leves közepébe, és szórjuk meg frissen vágott kaporral.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 430
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 46069
- Feltöltés dátuma: 2017. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1491 recept
Szeretnéd tudni, hogy készül az oroszok kedvenc leves a borscs? Ebből a receptből megtudhatod!