Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borscs

Borscs
Borscs
150 perc / előkészület: 20 perc főzés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretnéd tudni, hogy készül az oroszok kedvenc leves a borscs? Ebből a receptből megtudhatod!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy edénybe helyezzük a marhalábszárat, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk meg, és forraljuk fel. Közepes lángon másfél órán át főzzük a húst, közben pedig szedjük le a habját.
  2. Míg a hús fő, addig olívaolajon pároljuk meg a lereszelt répát és céklát. Közben adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot, ezután pedig sózzuk, és locsoljuk meg az egészet fél citrom levével.
  3. A másfél óra letelte után vegyük ki a húst, és vágjuk kis kockákra, majd rakjuk vissza a húst az edénybe. Amihez keverjük hozzá a párolt céklát és répát. Majd a kockára vágott burgonyát is öntsük a levesbe, és főzzük így 10 percig.
  4. A káposztát vagy gyaluljuk le, vagy vágjuk nagyon vékony csíkokra, és a 10 perc letelte után adjuk a leveshez.
  5. Közben olívaolajon pároljuk meg a kockára vágott hagymát, és ezt is öntsük a leveshez a félbevágott fokhagyma-gerezdekkel együtt.
  6. Utolsó lépésként fűszerezzük meg a levest a szárított petrezselyemmel, babérlevéllel és fekete borssal. Még 15-20 percig főzzük nagyon alacsony lángon.
  7. Tálalásnál rakjunk joghurtot a tányér leves közepébe, és szórjuk meg frissen vágott kaporral.
  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 17 187
elküldve: 6
receptkönyvben: 153
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
958 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: orosz
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

orosz céklaleves, céklás káposztaleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

223
marhalábszár 0.5 kg
sárgarépa 1 közepes db
cékla 2 közepes db
paradicsom 1 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
burgonya 20 dkg
káposzta 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 teáskanál
babérlevél 2 db
fekete bors 1 kk
víz 3 l
olívaolaj 3 ek
2 ek