r
Nosalty Logó

Borscs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Borscs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1348 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 26 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1981.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    1566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    460 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 223 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11889.3 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1470 mg
  • Nátrium
    9393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    4544 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    463 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    718 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2762 micro
  • β-karotin
    6656 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 1348 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    49 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 26 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy edénybe helyezzük a marhalábszárat, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk meg, és forraljuk fel. Közepes lángon másfél órán át főzzük a húst, közben pedig szedjük le a habját.
  2. Míg a hús fő, addig olívaolajon pároljuk meg a lereszelt répát és céklát. Közben adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot, ezután pedig sózzuk, és locsoljuk meg az egészet fél citrom levével.
  3. A másfél óra letelte után vegyük ki a húst, és vágjuk kis kockákra, majd rakjuk vissza a húst az edénybe. Amihez keverjük hozzá a párolt céklát és répát. Majd a kockára vágott burgonyát is öntsük a levesbe, és főzzük így 10 percig.
  4. A káposztát vagy gyaluljuk le, vagy vágjuk nagyon vékony csíkokra, és a 10 perc letelte után adjuk a leveshez.
  5. Közben olívaolajon pároljuk meg a kockára vágott hagymát, és ezt is öntsük a leveshez a félbevágott fokhagyma-gerezdekkel együtt.
  6. Utolsó lépésként fűszerezzük meg a levest a szárított petrezselyemmel, babérlevéllel és fekete borssal. Még 15-20 percig főzzük nagyon alacsony lángon.
  7. Tálalásnál rakjunk joghurtot a tányér leves közepébe, és szórjuk meg frissen vágott kaporral.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 430
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 46069
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretnéd tudni, hogy készül az oroszok kedvenc leves a borscs? Ebből a receptből megtudhatod!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek