Marha velőscsont

Marha velőscsont

Leírás

A marha és a borjú hosszú csontjaiban található részt csontvelőnek nevezzük. Magas zsírtartalmú, rendkívül ízletes étel. Általában a csontokban megfőzik, azokból kirázva, pirítósra kenve sóval, borssal, pirospaprikával, hagymával fogyasztják. A csontvelőből kevés féle étel készül, mivel igen kis mennyiségben nyerhető ki a csontokból, de pl. a bordói mártás nélkülözhetetlen alapanyaga és a húslevesekbe is gyakran főzünk velőscsontot.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.

100g Marha velőscsont

fehérjetartalom

6.7 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

7.4 g

Hány kalória

gramm

marha velőscsont?

Top ásványi anyagok

Foszfor

107 mg

Vas

4.5 mg

Top vitaminok

Niacin - B3 vitamin

0.2 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.04 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

6.7 g

Zsír

ásványi anyagok

Vas

4.5 mg

Foszfor

107 mg

szénhidrát

víz

7.4 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.04 mg

Niacin - B3 vitamin

0.2 mg

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek