Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyunyu céklalevese

Nyunyu céklalevese
Nyunyu céklalevese
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Édesanyámtól (Nyunyutól) származik. Ez egy igazi "nagyon" leves, vagyis: nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon egészséges.
Még a zöldségeket messziről kerülő, ismerős gyerkőcök is jóízűen kanalazták.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszzsíron megdinszteljük a megtisztított, darabokra vágott hagymát, sárgarépát és fehérrépát, majd felengedjük az alaplével.
  2. A megtisztított céklát lereszeljük, és a leveshez adjuk.
  3. A zöldségeket puhára főzzük, majd összeturmixoljuk.
  4. A levest (hőkiegyenlítés alkalmazásával) tejszínnel (vagy tejföllel) dúsítjuk, s citromlével, cukorral, kaporral ízesítjük.
  5. Szinte bármivel kínálhatjuk, levesgyönggyel, reszelt sajttal, pirított zsemlekockával, betűtésztával, de akár levesbetét nélkül is nagyon finom.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 574
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna

Mióta szakács: 2012.01.13.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pikáns céklaleves, zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

185
kókuszzsír 1.5 ek
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
zöldség alaplé 1 l
cékla 1 közepes db
főzőtejszín 2 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
0.5 teáskanál
xilit 1 ek
kapor 1 ek