r
Nosalty Logó

Új-zélandi báránysült mentaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtospiritos
Új-zélandi báránysült mentaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Bárány sütése

Köret elkészítése

Mentamártás

Összesen 1466 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Bárány sütése

Köret elkészítése

Mentamártás

Összesen 8791 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Bárány sütése

Köret elkészítése

Mentamártás

Összesen 167 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2254.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1255 micro
  • β-karotin
    3045 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1466 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    458.3 g

Zsír

  • Összesen
    602.8 g
  • Telített zsírsav
    253 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    255 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13528.5 g
  • Cink
    90 mg
  • Szelén
    505 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1044 mg
  • Foszfor
    5025 mg
  • Nátrium
    5663 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    3381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2343 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    60 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    171 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    894 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    7528 micro
  • β-karotin
    18268 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 8791 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    49 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Bárány sütése

Köret elkészítése

Mentamártás

Elkészítés

Bárány sütése

  1. Előző este vegyük ki a fagyasztóból a bárányt. A többi hozzávalót a só és bors kivételével keverjük össze.
  2. Tegyünk a keverékbe zúzott fokhagymát, majd alaposan kenjük be vele a bárányt, és egy nagy szemeteszsákba tegyük bele. Öntsük rá a maradék páclevet. Hagyjuk a hűtőben másnapig. Eddig ezt nem lehet elrontani.
  3. Sütés előtt vegyük ki a bárányt, és hagyjuk elől 1 órát szobahőmérsékleten. Házi kedvenceknek ilyenkor a konyha tabu!
  4. A sütőt tekerjük fel 180 C-ra, és egy nagyobb tepsibe tegyük bele a bárányt, sózzuk meg, és a borral locsoljuk, majd tegyük mellé a meghámozott, felaprított zöldségeket. Fedjük le egy alufóliával, és süssük 2-2,5 órán át.
  5. Az utolsó 10-15 percre vegyük le a fóliát, és pirítsuk aranybarnára.

Köret elkészítése

  1. A burgonyát keverjük össze a fűszerekkel, és a bárány utolsó 30 percében tegyük be a sütőbe egy sütőtálcán. Legjobb, ha a bárány van felül, burgonya alul. Aztán amikor kivesszük a bárányt, a burgonyát felülre tesszük, hogy az is megbarnuljon.

Mentamártás

  1. A vizet forraljuk fel a cukorral, sóval, tegyük bele a mentalevelet és az ecetet. Forraljuk 10-15 percig, amíg kissé sűrűbb, melaszos állaga nem lesz.
  2. Keverjük össze a tejföllel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3931
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 07.

Ajánló

Mindenkinek, aki unja a mókust és szeret kísérletezni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Új-zélandi báránysült mentaszósszal
Sajtospiritos 57 recept

Mostanában már fagyasztva is sok helyre eljut a híres Új-Zélandi bárány. Habár leginkább fagyasztva szeli át a kontinenseket, ez ne ijesszen el attól, hogy kipróbáld. Egy szép oldalas vagy comb kiváló ünnepi ebéd. Ez a húsvét most erről lett híres. 

Hozzávalók

Bárány sütése

Köret elkészítése

Mentamártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek