Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros báránykaraj

Mustáros báránykaraj
Mustáros báránykaraj
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén az ismerőseinknél voltunk, vidéken, és ott kaptunk egy fél bárányt. Aztán anyukám majdnem mindent felhasznált, és maradt egy tényleg kisadag karaj, amit megkaptam, hogy csináljak valami finomat. Aztán éjszaka elgondolkodtam, mit is csinálhatnék ebből. Így született meg az ötlet, amit el is készítettem. Szerintem nagyon finom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Olívaolajon párolt petrezselymes burgonya és almás mentazselé látható még a tányéron (anyukám specialitása).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mustárokat egybekeverjük, és hozzáadjuk a fölaprított fokhagymát. Sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük.
  2. A kisebb darabokra vágott karajt beleforgatjuk a mustáros mártásba, és 2 órára lefedve, a hűtőbe tesszük.
  3. Miután kivettük a hűtőből a húst, olajozott serpenyőben kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 333
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kristóf a vicces

Mióta szakács: 2011.06.28.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pácolt báránykaraj mustárban, fokhagymás-mustáros bárány

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2011-07-05 17:16

egyszerű, ámde nagyszerű recept! ééééés ráadásul nincs benne tartósítószer. nem is hinnék az emberekt, hogy mennyire könnyű elkészíteni egy mustáros étket...
üdv a körünkben!
toma

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-07-04 20:55

Kedves vicces Kristóf ! Üdvözöllek közöttünk. Anyukád örülhet , hogy van egy ügyes kis kuktája. Most már csak az lenne a kérdésem , hogy milyen suliba jársz? Remélem szakács leszel , ha nagy leszel??? Várjuk a többi receptjeidet is :)) Üdv Edit

Kristóf receptjei
Kristóf a vicces / Kristóf receptjei Sun, 2011-07-10 15:20

Kedves Edit!
Bocsánat, hogy csak most tudok válaszolni, de táborozni voltam. Köszönöm a biztatást, és reményeim szerint elfogok végezni valami főzősulit, a gimi után, vagy közben. További receptek várhatóak nemsokára.
Üdv: Kristóf

408
báránykaraj 30 dkg
mustár 2 ek
dijoni mustár 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint