Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-csípős bárány rukkolás burgonyapürével

Édes-csípős bárány rukkolás burgonyapürével
Édes-csípős bárány rukkolás burgonyapürével
380 perc / előkészület: 20 perc főzés: 360 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rukkola kesernyés íze, a szósz sóssága kiemeli az édes-csípős bárányhúst, ami leomlik a csontról. Partikra, ünnepi alkalmakra ideális.

hozzávalók / 4 adag

Bárány

Rukkolás burgonyapüré

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Bárány

  1. A slow cookerbe vagy egy nagy főzőedénybe öntjük a meleg vizet és bort.
  2. A gyömbér héját lekaparjuk, felszeleteljük, a boros vízbe dobjuk a borókabogyóval együtt.
  3. A chilit kimagozzuk, hosszában kettévágjuk, a gyömbér mellé dobjuk.
  4. A báránycombot 3 darabra vágjuk, hogy beleférjen az edénybe, és a lé majdnem ellepje. (A hús is enged levet.)
  5. Minimum 3 órán át pároljuk lefedve, alacsony lángon. Slow cookerben, alacsony hőfokon 10 óra is lehet.

Rukkolás burgonyapüré

  1. Fél órával, mielőtt tálalnánk a burgonyát, meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük.
  2. A rukkolát feldaraboljuk, félretesszük.
  3. A leszűrt, átfőtt burgonyát áttörjük, sóval, vajjal összekeverjük.
  4. A rukkolát is beleforgatjuk. Fedővel letakarva, melegen tartjuk.

Szósz

  1. A bárány főzőlevéből 6 decit kimerünk.
  2. A lisztet egy deci lével csomómentesre keverjük.
  3. A maradék lében melegítve, kevergetve feloldjuk a marha leveskockákat.
  4. A lisztes levet a marhahúsos lében csomómentesre keverjük. Közepes lángon besűrítjük.

Összeállítás

  1. A bárányhúst kiemeljük a főzőléből, felszeleteljük. 4 tálon elosztjuk.
  2. A rukkolás burgonyapürét mellé halmozzuk.
  3. Szósszal nyakonöntjük, és melegen tálaljuk.
  4. Gyömbér- és chiliszeletekkel díszíthetjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 388
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bárány slowcookerben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

399
báránycsülök 1 db
víz 3 dl
vörösbor 2 dl
borókabogyó 8 db
gyömbér 50 g
chili 1 db
burgonya 50 dkg
rukkola 10 dkg
vaj 4 ek
2 kávéskanál
leveskocka 3 db
finomliszt 4 csapott ek