r
Nosalty Logó

Édes-csípős bárány rukkolás burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Édes-csípős bárány rukkolás burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bárány

Rukkolás burgonyapüré

Szósz

Összeállítás

Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bárány

Rukkolás burgonyapüré

Szósz

Összeállítás

Összesen 1600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bárány

Rukkolás burgonyapüré

Szósz

Összeállítás

Összesen 101 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2320.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    1982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9280.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    7927 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1518 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3608 micro
Összesen 1600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Bárány

Rukkolás burgonyapüré

Szósz

Összeállítás

Elkészítés

Bárány

  1. A slow cookerbe vagy egy nagy főzőedénybe öntjük a meleg vizet és bort.
  2. A gyömbér héját lekaparjuk, felszeleteljük, a boros vízbe dobjuk a borókabogyóval együtt.
  3. A chilit kimagozzuk, hosszában kettévágjuk, a gyömbér mellé dobjuk.
  4. A báránycombot 3 darabra vágjuk, hogy beleférjen az edénybe, és a lé majdnem ellepje. (A hús is enged levet.)
  5. Minimum 3 órán át pároljuk lefedve, alacsony lángon. Slow cookerben, alacsony hőfokon 10 óra is lehet.

Rukkolás burgonyapüré

  1. Fél órával, mielőtt tálalnánk a burgonyát, meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük.
  2. A rukkolát feldaraboljuk, félretesszük.
  3. A leszűrt, átfőtt burgonyát áttörjük, sóval, vajjal összekeverjük.
  4. A rukkolát is beleforgatjuk. Fedővel letakarva, melegen tartjuk.

Szósz

  1. A bárány főzőlevéből 6 decit kimerünk.
  2. A lisztet egy deci lével csomómentesre keverjük.
  3. A maradék lében melegítve, kevergetve feloldjuk a marha leveskockákat.
  4. A lisztes levet a marhahúsos lében csomómentesre keverjük. Közepes lángon besűrítjük.

Összeállítás

  1. A bárányhúst kiemeljük a főzőléből, felszeleteljük. 4 tálon elosztjuk.
  2. A rukkolás burgonyapürét mellé halmozzuk.
  3. Szósszal nyakonöntjük, és melegen tálaljuk.
  4. Gyömbér- és chiliszeletekkel díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 524
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rukkola kesernyés íze, a szósz sóssága kiemeli az édes-csípős bárányhúst, ami leomlik a csontról. Partikra, ünnepi alkalmakra ideális.

Hozzávalók

Bárány

Rukkolás burgonyapüré

Szósz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk