r
Nosalty Logó

Bárányborda petrezselymes-citromos-rózsaborsos fűszervajjal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Coook
Bárányborda petrezselymes-citromos-rózsaborsos fűszervajjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A bárányhoz

A fűszervajhoz

Összesen 642 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A bárányhoz

A fűszervajhoz

Összesen 2568 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A bárányhoz

A fűszervajhoz

Összesen 341 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 642 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    256.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2568 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 341 Kcal

Hozzávalók

A bárányhoz

A fűszervajhoz

Elkészítés

A bárányhoz

  1. Az összes hozzávalót elkeverjük, majd egy műanyag fóliában hengerré formázzuk, és szorosan feltekerjük.
  2. A mélyhűtőbe tesszük kb. 15 percre, hogy kissé megdermedjen, és vágható legyen.

A fűszervajhoz

  1. Magas lángon hevítjük az olajjal kikent grillserpenyőt. A bordákat papírtörölközővel szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalon 1-1 perc alatt megpirítjuk: ekkor rózsaszínűre sül a belseje.
  2. Még forrón ráteszünk egy darab vajat, és azonnal tálaljuk, például sült paradicsommal.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 23689
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az önmagában is zamatos báránybordát feldobja az izgalmas fűszervaj. Bátran kísérletezzünk más ízekkel is!

Hozzászólások (2)

Iverson3

Szia! Nagyon jó kis recept, elképzelhet?, hogy karácsonyi menü lesz bel?le. A kérdésem már csak az lenne, hogy a sült paradicsomot te hogy csinálod? Mert sok recept van itt, de a tied nagyon ínycsiklandozóan néz ki... Az aszalt paradicsom recepted megtaláltam, de azért annyira nem kéne kiszárítani, kérlek segíts! :) Köszi és kellemes ünnepeket!

Coook

szia, remélem, nem kés? a válasz. A paradicsommal csak annyit csinálok, hogy átforgatom olívaolajban, és kb 1 órára süt?be teszem, úgy 180-190 fokra. Amikor kirepedezik, akkor jó, addigra koncentrálódnak az édes ízek. Sózni, borsozni pedig utólag is lehet. Boldog Karcsonyt!

Iverson3

Szia. Nem kés?. Nagyon szépen köszönöm! Kellemes ünnepeket kívánok viszont!

Hozzávalók

A bárányhoz

A fűszervajhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek