r
Nosalty Logó

Báránysült rózsás barackraguval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Báránysült rózsás barackraguval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 993 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    4047 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 993 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    275.5 g

Zsír

  • Összesen
    397.5 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5773.8 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    3033 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2546.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2489 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24284 micro
  • β-crypt
    446 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 5957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst besózzuk, borsozzuk. Megágyazunk a tepsiben vastagra szeletelt vöröshagymával és gerezdjeire szedett fokhagymával. Sok friss zöldfűszerrel és sárgarépával körítjük. Aláöntünk 6 dl bort. Fólia alatt 1,5 órán át 200 fokon sütjük.
  2. Ha kész, a zöldfűszereket és a szalonnát eltávolítjuk, a répákat tálra szedjük. A húst tálcára rakjuk, és fóliával lefedve melegen tartjuk.
  3. A tepsibe öntünk fél liter forró vizet, ezzel kicsit ázni hagyjuk, és lapos fakanállal lágyan felkapargatjuk a lesült ízeket. Ezután az egészet átszűrjük, a hagymákból is jól kinyomkodva a levet.
  4. A felfogott szaftot teflon serpenyőben tovább redukáljuk, forralva sűrítjük. Hozzáöntjük a maradék 1 dl bort.
  5. Hozzáadjuk a felkockázott barackot, a rózsavizet és a rózsalekvárt. További 5 percig forraljuk.
  6. A húst lecsontozzuk, és szeletekre vágjuk. A sült sárgarépával és rózsás mártással, illetve további tetszőleges körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 902
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rózsás ételeket készítettem a blogomhoz, ez lett a főétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek