r
Nosalty Logó

Túrós-ananászos és nutellás-meggyes kelt csigák

Éva-Anyóca
Túrós-ananászos és nutellás-meggyes kelt csigák
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A túrós-ananászos töltelékhez

A nutellás-meggyes töltelékhez

1655
Kalória
35.7g
Fehérje
240.5g
Szénhidrát
59.5g
Zsír
136.3g
Víz
141g
Koleszterin
11.5g
Élelmi rost
86.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrós-ananászos töltelékhez

A nutellás-meggyes töltelékhez

Összesen 1655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrós-ananászos töltelékhez

A nutellás-meggyes töltelékhez

Összesen 9924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrós-ananászos töltelékhez

A nutellás-meggyes töltelékhez

Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1764.2 g
  • Cink
    112 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    91 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    240.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    136.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.2 g

Zsír

  • Összesen
    357 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10585 g
  • Cink
    673 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    1661 mg
  • Vas
    547 mg
  • Magnézium
    828 mg
  • Foszfor
    3307 mg
  • Nátrium
    3087 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1442.8 g
  • Cukor
    519 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    817.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1047 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    66 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    814 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 9924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban elkeverjük a tészta hozzávalóit: 1 kg liszt, 3 egész tojás, 10 dkg szobameleg vaj, só, cukor, vaníliás cukor, reszelt citromhéj.
  2. Bögrében meglangyosítjuk a tejet, hozzáadjuk a porcukrot, az élesztőt, és keverjük, felfuttatjuk. Belerakjuk a lisztes nagy tálba, majd eldolgozzuk.
  3. Szükség szerint lisztet és tejet teszünk bele, jó kidolgozzuk, és liszttel leszórva, konyharuhával letakarva, meleg helyen 40 percig kelni hagyjuk.
  4. A túrós töltelékhez a túrót tálban áttörjük, beletesszük a hozzávalókat, és jól eldolgozzuk. A csokit külön hagyjuk.
  5. A nutellát, meggyet, csokipasztillát előkészítjük.
  6. A tésztát 8 gombóccá gyúrjuk, pihenni hagyjuk még 10 percig.
  7. Egyesével kinyújtjuk, a téglalap hosszú részére tesszük a túrós ananászt, rá az étpasztillát, és feltekerjük. Jó cm-es darabokra vágva, a tepsibe tesszük, a teli tepsit cukros tejjel lekenjük.
  8. A meleg sütőbe tesszük, aranybarnára sütjük. Az illata is jelez, ha kész. (kb. 20 perc)
  9. Még 3 ilyen rudat készítünk el (ezek sülési ideje már jóval kevesebb, mert bemelegszik a sütő).
  10. A maradék négy tésztát nyújtjuk, de a nutellával kenjük, meggyel és fehér csokival szórjuk meg. Feltekerjük, szeleteljük, és úgyanúgy a tepsibe, majd a sütőbe tesszük. Kisütjük,12-15 perc alatt kész, mert a sütő már bemelegedett.
  11. A tepsit kivesszük, legalább 15 percig hűtjük, hogy a sütik kiszehetők legyenek, tálalhatjuk.

Recept infó

  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8,

Nagyon szeretjük az édességet. Még sikerült a múltkor reális áron elég sok lisztet vennem, és mivel az orvosnál pénteken sokat várakoztam, nem maradt a boltban kenyér, délután a hóesésben már nem volt kedvem visszamenni. Megint laktatóbb édességet készítettem. Szerencsére sikerült eltalálni az ízlését a családnak, és még vasárnapra is maradt.Vendégeket is tudtam kínálni.:-))  Ennyi a történet :-).

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...