r
Nosalty Logó

Paprikás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zúza
Paprikás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenegetéshez

Összesen 554 kcal
  • 11% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenegetéshez

Összesen 3319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenegetéshez

Összesen 232 kcal
  • 11% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 554 kcal
  • 11% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2373.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1046 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 3319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenegetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben (2 dl).
  2. A lisztet átszitáljuk, és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, majd selymesre dagasztjuk.
  3. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
  5. Megkenjük olajjal, vastagon megszórjuk cukorral, végül vékonyan rászitáljuk a pirospaprikát.
  6. A tésztát feltekerjük, majd kb. 2-3 cm széles szeletekre vágjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük a csigákat. Így nem terülnek el, hanem felfelé kelnek.
  8. 180 fokon szép lassan arany barnára sütjük. Sülés közben többször megkenjük vaníliás cukros tejjel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 24015
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Ajánló

Paprika helyett készíthető fahéjjal, kakaóval, dióval, esetleg pizzakrémmel (akkor persze cukrot ne tegyünk a töltelékbe).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csiga neve becsapós, mert nem sós süteményről, hanem édességről van szó. Kétszer is elcsodálkoztam. Először azon, hogy mit keres pirospaprika egy édességben, aztán meg azon, hogy hová lett a tészta hozzávalóiból a tojássárga. Jelentem sehová, mert ebbe a kelt tésztába nem kell tojás. Azért kell alaposan megcukrozni nyújtás után, mert a tészta nem édes, az édessége majd azon múlik, hogy mennyi cukrot szórunk rá "töltelékként". Most csak fél adagot készítettem. Utólag meg is bántam.:) A kép is arról készült. A receptet itt találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenegetéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...