r
Nosalty Logó

Töltött pulykamell tepsis krumpival

NS
Töltött pulykamell tepsis krumpival
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pulykamellhez

A salátához

982
Kalória
59.5g
Fehérje
75.3g
Szénhidrát
49.3g
Zsír
556g
Víz
217.3g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pulykamellhez

A salátához

Összesen 982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pulykamellhez

A salátához

Összesen 2946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pulykamellhez

A salátához

Összesen 115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2005.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    556 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6016.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2210 mg
  • Nátrium
    2128 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    225.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1668.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 2946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

A pulykamellhez

  1. A húst megmossuk, besózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk állni.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd ha megpuhultak, kinyomkodjuk. A bacont, pórét, petrezselyemzöldet és a gombát felaprítjuk, és az olívaolajon megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a zsemlékhez. Ehhez hozzáadjuk még a tojást, fűszerezzük, és összedolgozzuk.
  3. A pulykamell vastag részébe lyukat vágunk, és kitágítjuk, vigyázzunk nehogy az oldala kilyukadjon, mert akkor kifolyik a töltelék.
  4. A húst megtöltjük a töltelékkel, hústűvel vagy cérnával összefogjuk, hogy ki ne folyjon a töltelék, majd olívaolajon néhány percig minden oldalát elősütjük. Ezután mehet a sütőbe, kb. másfél órát sütjük.
  5. Elkészítjük a krumplit. Megmossuk, a héját rajtahagyjuk, egyforma darabokra vágjuk. Ha kicsik a krumplik, maradhatnak egyben is. Sós vízben félpuhára főzzük, majd fűszerezzük, és mehet a sütőbe a pulykamell mellé.
  6. Elkészítjük a salátát. Az uborkát vékonyra szeleteljük, és besózzuk. A cukrot, ecetet és a vizet összekeverjük. A besózott uborkát kicsit kinyomkodjuk, és a lébe tesszük. Tálaláskor tejfölt kanalazunk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25X35

Vasárnapi ebédnek vagy ünnepi alkalmakkor jó választás. A lényeg, hogy akkor álljunk neki, ha van elég időnk! Kicsit időigényes elkészíteni, de megéri!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek