r
Nosalty Logó

Zöldséggel töltött köfte

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséggel töltött köfte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1126 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 565 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2217.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 1126 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst a sóval, borssal, tojással, pirosarannyal, petrezselyemmel és a zsemlemorzsával alaposan összedolgozzuk.
  2. Közepes (kb. kajszibaracknyi) méretű golyókat formázunk, és benyomkodjuk a belsejét. A kész kosárkáinkat egy kivajazott tepsibe helyezzük, és kb. 160 fokos sütőben majdnem készre sütjük.
  3. Eközben egy serpenyőben megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát (kb. fél fej), majd rányomunk 2 gerezd fokhagymát, és rászórjuk a borsót és a kukoricát (kb. 1-1 evőkanálnyit).
  4. Levesszük a tűzről, majd a majdnem kész köftéket megtöltjük vele. Visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük a kosárkákat.
  5. A köftéink tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és ráolvadásig visszaküldjük a sütőbe.
  6. A joghurtot egy tálaló alkalmatosság aljára kanalazzuk, majd ráültetjük a köftekosárkáinkat. Sült krumplival vagy akár tésztával, sok-sok finom salátával fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4115
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.

Ajánló

Tipp: A kosárkákat francia saláta alappal is tölthetjük, illetve bármi mással, amit csak a gyomrunk megkíván.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idei törökországi nyaralásunk alatt kóstolt étel receptje a saját szánk ízére alakítva. Még több fotó az ételről  itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!