Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirkecomb rizzsel és ecetes szilvával

Töltött csirkecomb rizzsel és ecetes szilvával
Töltött csirkecomb rizzsel és ecetes szilvával
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött csirke töltelékét számtalan módon lehet variálni. Nekem most ezek a fűszerek és hozzávalók álltak rendelkezésemre. Amikor először hallottam az ecetes szilváról, szkeptikus voltam. Aztán egy ismerősöm megkóstoltatta velem, és azóta már magam készítem a szilva szezonban. Natúr sült, bundázott és töltött húsok mellé kiválóan alkalmas. Az ecet ellenére megmarad az édes íze, ettől olyan különlegesen finom. Ajánlom mindenki figyelmébe! :) A recept az Ecetes szilva Miss Sweetly konyhájából receptemnél található.

hozzávalók / 3 adag

A töltött csirkéhez

A fűszerekhez ízlés szerint

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Sült burgonyát, salátát vagy kompótot is adhatunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, tollakat, szőröket eltávolítjuk.
  2. A zsemlét vagy kenyeret darabokra tépjük és annyi tejbe áztatjuk, hogy felszívja, de ne ázzon el.
  3. Elkészítjük a tölteléket: A májkrémet, apróra vágott petrezselymet, fűszereket összedolgozzuk a beáztatott és kinyomkodott zsemlével, megkóstoljuk, és ha kell, tetszés szerint még fűszerezzük. A rozmaringra és tárkonyra vigyázzunk, mert elég intenzív ízű fűszerek, elég belőlük 1-1 mk-nyi.
  4. Ezt a tölteléket 3 részre osztva a csirkecombok bőre alá töltjük és eligazítjuk (óvatosan, hogy el ne szakadjon a bőr). Ha szükséges hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük a nyílást.
  5. Egy kisebb tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk vastagon zsírral, beleöntünk még kb.1 dl vizet, beletesszük a megtöltött csirkecombokat, és alufóliával befedjük a tepsit.
  6. Előmelegítjük a sütőt, betesszük a tepsit és így lefedve pároljuk kb. 45-50 percig 180 fokon.
  7. Ezután levesszük a fóliát, feltesszük a hőfokot kb. 220 fokra, és a levével való gyakori öntözgetéssel -hogy ki ne száradjon- pirosra sütjük. Szeletelés előtt 10 percig pihentetjük, ezalatt a töltelék megdermed, és szebben szeletelhető.
  8. Párolt rizzsel és ecetes szilvával tálaltam.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 502
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött csirkecomb, májkrémes töltelékkel töltött combok, csirkecomb töltve ecetes szilvával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa111
zsuzsa111 Thu, 2014-01-16 10:53

Jó lehet de inkább kicsit bíbelődök csirke májjal konzerv helyett !

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2012-08-17 16:29

Kedves anyuka54!
Az ecetes szilva készítését feltöltöttem, és már megjelent a receptjeim között.
Üdvözlettel: Miss Sweetly

anyuka54
anyuka54 Tue, 2012-08-07 08:30

Nagyon gusztusos,de igazából engem az ecetes szilva receptje érdekelne.Most készülök eltenni és csak 1 receptet találtam.Ha mostanában(ma)a gép elé ülsz tedd meg légy szíves,hogy le írod a receptet.Előre is köszönöm:Kati

601
csirkecomb 3 db
zsemle 1 db
májkrém 65 g
tej 3 dl
petrezselyem 1 csokor
ételízesítő 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
kacsazsír 5 dkg
víz 1 dl