Nosalty Logó

Zöldségekkel töltött csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Zöldségekkel töltött csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1074 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4295 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 126 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1572.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    375 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    2781 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2612 micro
Összesen 1074 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    222.4 g

Zsír

  • Összesen
    300.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6291 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2491 mg
  • Nátrium
    2094 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1500 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1477 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    1575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    2507 micro
  • β-karotin
    11122 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10446 micro
Összesen 4295 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat megmossuk, a bőrét letisztítjuk, és a kezünkkel fellazítjuk, sózzuk, borsozzuk, és mindegyik alsó combba egy fél fokhagymát felnyomunk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a zsemléket a tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük egy kevés olajon (kb. 3 ek.) a szintén apróra vágott gombával együtt. Egészen addig pároljuk, amíg elveszíti a nedvességtartalmát, közben sózzuk, borsozzuk, és a finomra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk. A répákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a masszához adjuk a borsóval együtt. Jól elkeverjük, és pár percig összepároljuk, majd langyosra hűtjük, és a zsemléhez, tojáshoz keverjük.
  3. A combokat a bőr alatt óvatosan megtöltjük, és egy tepsibe sorakoztatjuk.
  4. A hús tetejét megszórjuk sült csirke fűszersóval és majorannával, valamint az 1 dl felhevített olajjal meglocsoljuk. Aláöntjük a bort, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1.5 óra alatt megsütjük (én kb. 40 percig fólia alatt sütöttem, utána fólia nélkül, míg meg nem pirult, közben néha meglocsolgattam a szaftjával).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7646
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 17.

Ajánló

Én egy isteni, különleges, baconös, sajtos burgonyapürét készítettem köretnek, aminek a receptjét megtaláljátok a blogomon, és céklával tálaltam.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Én nem szeretem a belsőségeket, így májas tölteléket nem szoktam készíteni. Ezért kikísérleteztem a saját, ízletes zöldséges töltelékemet. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek