r
Nosalty Logó

Zöldségekkel töltött csirkecomb

Sylvia Gasztro Angyal
Zöldségekkel töltött csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1074
Kalória
55.6g
Fehérje
38.3g
Szénhidrát
75.2g
Zsír
375g
Víz
331.8g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1074 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1572.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    375 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    2781 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2612 micro
Összesen 1074 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    222.4 g

Zsír

  • Összesen
    300.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6291 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2491 mg
  • Nátrium
    2094 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1500 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1477 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    1575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    2507 micro
  • β-karotin
    11122 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10446 micro
Összesen 4295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. A combokat megmossuk, a bőrét letisztítjuk, és a kezünkkel fellazítjuk, sózzuk, borsozzuk, és mindegyik alsó combba egy fél fokhagymát felnyomunk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a zsemléket a tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük egy kevés olajon (kb. 3 ek.) a szintén apróra vágott gombával együtt. Egészen addig pároljuk, amíg elveszíti a nedvességtartalmát, közben sózzuk, borsozzuk, és a finomra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk. A répákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a masszához adjuk a borsóval együtt. Jól elkeverjük, és pár percig összepároljuk, majd langyosra hűtjük, és a zsemléhez, tojáshoz keverjük.
  3. A combokat a bőr alatt óvatosan megtöltjük, és egy tepsibe sorakoztatjuk.
  4. A hús tetejét megszórjuk sült csirke fűszersóval és majorannával, valamint az 1 dl felhevített olajjal meglocsoljuk. Aláöntjük a bort, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1.5 óra alatt megsütjük (én kb. 40 percig fólia alatt sütöttem, utána fólia nélkül, míg meg nem pirult, közben néha meglocsolgattam a szaftjával).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Én nem szeretem a belsőségeket, így májas tölteléket nem szoktam készíteni. Ezért kikísérleteztem a saját, ízletes zöldséges töltelékemet. 

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek