r
Nosalty Logó

Töltött pulykamell sajtmártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött pulykamell sajtmártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 826 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 4953 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 187 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1777.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1079 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 826 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    371.1 g

Zsír

  • Összesen
    348.7 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10663.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    2341 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    4221 mg
  • Nátrium
    3213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1554 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2119 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    328 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    837 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1538 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    6476 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3207 micro
Összesen 4953 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A pulykamellet 3 cm vastag szeletekre vágjuk, majd hoszanti irányban felszúrjuk őket, és félretesszük.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát apró kockára vágjuk a füstölt szalonnával együtt, majd kevés zsiradékon lesütjük, és a darált húshoz adjuk.
  3. A piros paprikát szintén apró kockára vágva a darált húshoz tesszük, majd dúsítjuk snidlingel és petrezselyemzöldel. Majd a fokhagymát lereszeljük, és hozzátesszük a 2 db tojással együtt. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük, és jól összedolgozzuk.
  4. A töltelék, ha kész, a pulykamellekbe töltjük, és a nyitott részt fogvájóval összetűzzük.
  5. Majd egy serpenyőben a hús mindkét oldalát megsütjük (kérget adunk neki).
  6. Az elősütött húsokat megfűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel, majd olajos alufóliába tekerjük.
  7. Egyébként a húsokat sütés után, ha pirospaprikas-petrezselymes keverékbe forgatjuk, és úgy alufóliázzuk, nagyon szép lesz a külseje! (Nem plussz munka, és tényleg szép!!!)
  8. Ezt követően már csak a sütés van hátra, melyet 170 fokos sütőben végzünk (15-20 perc).
  9. Elkészítjük a mártást: a vajat felolvasztjuk egy edényben úgy, hogy teszünk hozzá 1 ek olíva- vagy sima olajat, így a vaj nem ég meg.
  10. Majd hozzátesszük a lisztet, tehát egy vajas rántást készítünk.
  11. Tejjel felengedjük, majd hozzátesszük a főzőtejszínt. Habverővel kevergetjük, hogy sima legyen.
  12. Ezt követően hozzátesszük a reszelt sajtot, majd jól elkeverjük, és kiforraljuk.
  13. Fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük, és ha szükséges, sóval.
  14. Ha a mártás túl sűrű, tejet teszünk hozzá, ha híg, tejszínes liszttel sűrítjük.
  15. Tálalás: sajtmártás kerül alulra, és arra helyezzük a hússzeleteket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7487
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Ajánló

Rizibizivel nagyon finom vagy sima párolt rizzsel. Egy üveg 6 puttonyos aszúbor bizonyára jobbá teszi ezt az amúgy is remek ételt! Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek mindenféle töltött húst, többek között ezt is! A párom még nem evett ilyet, ezért készítettem el ezt az ételt újra! Na meg a töltött húsoknál a határ a csillagos ég, és ez nekem nagyon tetszik!

Hozzávalók

A töltelékhez

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!