Nosalty Logó

Töltött pulykamell sajtmártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött pulykamell sajtmártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 826 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 4953 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A töltelékhez

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 187 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1777.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1079 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 826 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    371.1 g

Zsír

  • Összesen
    348.7 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10663.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    2341 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    4221 mg
  • Nátrium
    3213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1554 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2119 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    328 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    837 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1538 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    6476 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3207 micro
Összesen 4953 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A pulykamellet 3 cm vastag szeletekre vágjuk, majd hoszanti irányban felszúrjuk őket, és félretesszük.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát apró kockára vágjuk a füstölt szalonnával együtt, majd kevés zsiradékon lesütjük, és a darált húshoz adjuk.
  3. A piros paprikát szintén apró kockára vágva a darált húshoz tesszük, majd dúsítjuk snidlingel és petrezselyemzöldel. Majd a fokhagymát lereszeljük, és hozzátesszük a 2 db tojással együtt. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük, és jól összedolgozzuk.
  4. A töltelék, ha kész, a pulykamellekbe töltjük, és a nyitott részt fogvájóval összetűzzük.
  5. Majd egy serpenyőben a hús mindkét oldalát megsütjük (kérget adunk neki).
  6. Az elősütött húsokat megfűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel, majd olajos alufóliába tekerjük.
  7. Egyébként a húsokat sütés után, ha pirospaprikas-petrezselymes keverékbe forgatjuk, és úgy alufóliázzuk, nagyon szép lesz a külseje! (Nem plussz munka, és tényleg szép!!!)
  8. Ezt követően már csak a sütés van hátra, melyet 170 fokos sütőben végzünk (15-20 perc).
  9. Elkészítjük a mártást: a vajat felolvasztjuk egy edényben úgy, hogy teszünk hozzá 1 ek olíva- vagy sima olajat, így a vaj nem ég meg.
  10. Majd hozzátesszük a lisztet, tehát egy vajas rántást készítünk.
  11. Tejjel felengedjük, majd hozzátesszük a főzőtejszínt. Habverővel kevergetjük, hogy sima legyen.
  12. Ezt követően hozzátesszük a reszelt sajtot, majd jól elkeverjük, és kiforraljuk.
  13. Fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük, és ha szükséges, sóval.
  14. Ha a mártás túl sűrű, tejet teszünk hozzá, ha híg, tejszínes liszttel sűrítjük.
  15. Tálalás: sajtmártás kerül alulra, és arra helyezzük a hússzeleteket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7104
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Ajánló

Rizibizivel nagyon finom vagy sima párolt rizzsel. Egy üveg 6 puttonyos aszúbor bizonyára jobbá teszi ezt az amúgy is remek ételt! Jó étvágyat!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretek mindenféle töltött húst, többek között ezt is! A párom még nem evett ilyet, ezért készítettem el ezt az ételt újra! Na meg a töltött húsoknál a határ a csillagos ég, és ez nekem nagyon tetszik!

Hozzászólások

Hozzávalók

A töltelékhez

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek