Nosalty Logó

Erdei gombás töltött csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Erdei gombás töltött csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 586 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2347 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 586 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4405.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    1813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2307 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3850 micro
Összesen 2347 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat előkészítjük, negyed órára vízbe áztatjuk, a maradék apró tollaktól megszabadítjuk.
  2. Megfőzünk 2 darab tojást keményre.
  3. Elkészítjük a töltelék gombás részét: olajos vajon megfonnyasztjuk a nagyon finomra vágott hagymát, rádobjuk a felaprított gombát, lassan megpirítjuk együtt a kettőt.
  4. Végén hozzáteszünk egy csokor apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
  5. A zsömléket vízbe áztatjuk, kis idő múlva alaposan kinyomkodjuk.
  6. Összeállítjuk a tölteléket: a zsemlékhez adjuk a gombás alapot, apróra vágott főtt tojást, hozzáütünk egy nyers tojást.
  7. Alaposan összekeverjük, szükség szerint még fűszerezzük.
  8. A csirkecombok bőre alá betöltjük a tölteléket, tepsibe rakosgatjuk, tetejüket sózzuk, vékonyan olajozzuk.
  9. Alufólia alatt ropogós pirosra sütjük, az utolsó 10 percben vegyük le a fóliát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7616
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.

Ajánló

Szerintem félszáraz  fehérbor illik hozzá, köretnek csak valamilyen egyszerű saláta.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lassan beköszönt a gombaszezon, érdemes próbálkozni a piacon kapható, bevizsgált, finom erdei gombákkal.

Hozzászólások

z1

...jó! Nem csak vargányából. Z.

Jahin

Köszi...:-)Csak kivárni nehéz....:-)A szárnyasokat általában totál lassan sütöm,csak a végén húzom rá a gázt teljesen.Üdv:Hajni

z1

...nem kell lassan sütni. Takard be. Fólia , fed? STB. 40-50 percig párolod, aztán kitakarod és 20 perc alatt készre sütöd. Z.

Jahin

úgy szoktam,fólia alatt,aztán a végén leveszem ...:-)50+20, ott is van a 70 perc,amit írtam a receptben....:-)Ez nem lassú?Persze minden relatív...

z1

...na ezt benéztem. Tényleg oda van írva:((( Z.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek