Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött karaj sajttal és füstölt-főtt tarjával

Töltött karaj sajttal és füstölt-főtt tarjával
Töltött karaj sajttal és füstölt-főtt tarjával
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymama receptjét alakítottam át egy kicsit a saját elképzelésem alapján.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kurkumás, kukoricás rizzsel és salátával a legfinomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk egyenletesen vékonyra.
  2. A tarja szeletbe beletekerjük a félbehajtott lapkasajtot.
  3. Minden karaj szelet közepébe helyezünk egy-egy ilyen sajtos tarja csomagot.
  4. Ráhajtjuk a hús széleit, fogpiszkálóval megtűzzük, hogy ne folyjon ki a sajt sütés közben.
  5. A hústekercseket sózzuk, borsozzuk.
  6. Lisztbe, tejföllel és sóval elkevert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  7. Fedő alatt lassú tűzön megsütjük az egyik oldalukat.
  8. Megforgatjuk, a megsült oldalát a húsoknak kevés vízzel meglocsoljuk. (Vigyázzunk, hogy a víz ne az olajba, hanem a húsra kerüljön.)
  9. A másik oldalát is szép pirosra sütjük.
  10. Jénai edényben vagy alufóliával letakarva tálalásig melegen tartjuk.

 

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 865
elküldve: 5
receptkönyvben: 185
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött hús, töltött karaj, sajttal töltött karaj, göngyölt hús

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-08-21 21:35

ünnepi ebéd volt, köszönöm, nagyon ízlett, besorolva a készítendő finomságok közé..:D
Éva-Anyóca

bjk
Bjkata / bjk Thu, 2013-08-22 09:29

Kedves Éva!
Nagyon örülök, hogy Nektek is ízlett!
Üdv:
Kata

776
sertés rövidkaraj 35 dkg
sertéstarja 25 dkg
lapkasajt 4 db
tojás 1 db
tejföl 1 ek
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl