Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött pecsenyecomb

Töltött pecsenyecomb
Töltött pecsenyecomb
115 perc / előkészület: 15 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc ételünk, ami kiadósságát tekintve az egyik legjobb ár-érték arányban.....

Mindig nagy adagot készítek, mert így másnap nem kell főzni, és még a párom is tud belőle vinni dolgozni.

A töltike pedig olyan ízű, mint amit anyukám készített. Senki nem tudja úgy készíteni, egyedül a párom.

hozzávalók / 8 adag

A húshoz

A töltelékhez

ajánlat

Köretként:

Krumplipüré, petrezselymes krumpli, rizs, rizii-bizi, sült krumpli

Savanyúság:

Kovászos uborka... mert ez a kedvencem!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kezdjük a töltike összeállításával: beáztatjuk a kenyeret vízbe.
  2. Ha megszívta magát, jól szétdzsamiszkoljuk.
  3. Apróra vágott hagymát dinszteljük meg olajon, majd adjuk hozzá a szintén apróra vágott petrezselymet.
  4. Fonnyasszuk egy kicsit, adjuk hozzá az elkapart csirkemájat, majorannát. Jól összeforgatjuk, vehetjük le a tűzről.
  5. Ezt a keveréket, ha hűlt egy kicsit, hozzáadjuk a kenyérhez. Teszünk bele 1 tojást, ételízesítőt, borsot, pici pirospaprikát.
  6. A megtisztított combokat ezzel töltjük meg a bőre alatt. Nem kell túl sokat tenni bele, így nem kell varrni.
  7. A töltött combokat egyenkét fűszerezzük kívülről ételízesítővel, borssal, majorannával, és egy jó nagy tepsibe rakjuk őket.
  8. Meglocsoljuk olajjal, és öntünk alá kb 1,5 dl vizet.
  9. Betesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg szép ropogós lesz a teteje és omlós a hús. Le lehet fedni alufóliával is, de egyébként felesleges, így is átsül és puha marad a csirke, legfeljebb a sütési idő lesz valamivel rövidebb.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 647
elküldve: 6
receptkönyvben: 137
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lolacska

Mióta szakács: 2012.05.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött csirkecomb, májjal töltött csirke, pecsenyecomb töltve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kitike
Kitike / kitike Sat, 2012-06-30 13:30

Ugyanígy készítjük, úgy ennék most :) az alapos dzsamiszkolás meg a trutymákolás, karöltve a miszmákolással a sarokköve a dolgoknak :)

434
csirkecomb 8 db
majoranna 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
víz 1.5 dl
kenyér 30 dkg
csirkemáj 2 db
petrezselyem 1 csokor
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek