r
Nosalty Logó

Töltött dagadó, ahogy nálunk bevált (Töltött dagadó 5.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött dagadó, ahogy nálunk bevált (Töltött dagadó 5.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 1146 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 6876 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 313 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1658 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1146 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.1 g

Zsír

  • Összesen
    613.8 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    1392 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10204 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    777 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2065 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9950 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2492 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    2850 micro
Összesen 6876 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 313 Kcal

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A hús előkészítéséhez

  1. Előkészítünk egy megfelelő méretű tepsit, s a sütőt előmelegítjük 180°C fokra (légkeverés 160°C).
  2. A dagadóról lemossuk a csontmorzsákat, besózzuk, megborsozzuk.
  3. A töltelékhez valóalapanyagokat egy tálban összekavarjuk.
  4. A felszúrt dagadó belsejébe egy kanál segítségével /kéz-láb-fog minden szóbajöhet ilyenkor...:)/ beleadagoljuk a tölteléket. Vigyázzunk ne töltsük túlságosan meg, mert a sütéskor a hús összehúzódik, a töltelék pedig dagad, s kirepedhet a hús. (A maradék tölteléket alufóliába be szoktam csomagolni, s a hús mellé rakom.)
  5. A megtöltött dagadót hústűvel tűzögessük össze a végén, vagy varjuk össze spárgával-cérnával- ki, hogy szereti. Fektessük bele a tepsibe.
  6. Öntsük a hús alá olívaolajat.
  7. A hús tetejére préseljük rá a fokhagymagerezdeket, dörzsöljük be vele, majd szórjuk rá a többi fűszert. Locsoljuk meg a tetejét óvatosan olívaolajjal.
  8. Fedjük be alufóliával a tepsit, s toljuk a sütőbe, süssük 45-50 percig.
  9. Vegyük le az alufóliát a tepsiről, locsoljuk meg olívaolajjal a húst, helyezzük rá egyenlő távolságra szépen a szalonnaszeleteket. Tegyük vissza a sütőbe. Süssük kb.20 percig.
  10. Vegyük ki a sütőből, locsoljuk meg sörrel a dagadó tetejét, s tegyük vissza. Süssük még kb. 15-20 percig, közben a locsolgatást ismételjük meg többször.
  11. A sütési idő végén pedig vegyük ki a sütőből, várjunk kb 10 percet, majd vágjuk kedvünk szerinti szeletekre, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 360
  • Össznézettség: 165850
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 14.

Ajánló

Ajánlunk hozzá almás párolt káposztát, de finom hozzá a rozmaringos tepsis sültkrumpli is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tudjuk, nem kifejezetten könnyű nyári ebéd a töltött dagadó, de tehetetlenek voltunk, mert a nép - a gyerkőc - ezt kívánta meg. A kívánsága így teljes sült... :)

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Ne haragudj, nem értem.. mi a töltelék?

Törölt felhasználó

Kedves Zizzzencs! A töltelék, a hozzávalóknál "a töltelékhez" nev? feliratnál található. (A hozzávalók oldalán lev? kis fület húzd lejjebb az egérrel, és akkor megtalálod) A legjobbakat: Mrs Smith

Andi

Szia! A férjemet kiveri a víz a hagyományos töltelékekt?l. Elkészítettem neki a receptedet és mondhatom bevált. Hálisten a vargányához könnyen hozzájutok, /magam szedem az erd?ben/, úgyhogy még az alapanyagon is spórolok. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Thandi! Bocsánat a kés?i válaszért, de igazán örülünk, hogy sikerült a férjednek is örömet szerezned!:)) a vargányáért meg mondhatom, irigyellek...:DDD A legjobbakat: Mrs Smith

Tarackos

Jó,különleges biztos nagyon finom.Azért én oliva helyett libazsírral fogom kipróbálni.

Törölt felhasználó

Kedves Tarackos! Örülök hogy tetszik! Igen, nagyon jó választás a libazsír! Akár mangalicazsírral is érdemes próbálkozni. A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Ezt a husit én is id?nként megsütöm.A család nagyon szereti. A töltelékhez tejet használok,csirkemájat helyettesítem konzev csirkemájjal, és úgy is finom. Etelka

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek