Nosalty Logó

Töltött dagadó, ahogy nálunk bevált (Töltött dagadó 5.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Töltött dagadó, ahogy nálunk bevált (Töltött dagadó 5.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 1146 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 6876 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 313 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1658 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1146 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.1 g

Zsír

  • Összesen
    613.8 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    1392 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10204 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    777 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2065 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9950 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2492 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    2850 micro
Összesen 6876 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 313 Kcal

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A hús előkészítéséhez

  1. Előkészítünk egy megfelelő méretű tepsit, s a sütőt előmelegítjük 180°C fokra (légkeverés 160°C).
  2. A dagadóról lemossuk a csontmorzsákat, besózzuk, megborsozzuk.
  3. A töltelékhez valóalapanyagokat egy tálban összekavarjuk.
  4. A felszúrt dagadó belsejébe egy kanál segítségével /kéz-láb-fog minden szóbajöhet ilyenkor...:)/ beleadagoljuk a tölteléket. Vigyázzunk ne töltsük túlságosan meg, mert a sütéskor a hús összehúzódik, a töltelék pedig dagad, s kirepedhet a hús. (A maradék tölteléket alufóliába be szoktam csomagolni, s a hús mellé rakom.)
  5. A megtöltött dagadót hústűvel tűzögessük össze a végén, vagy varjuk össze spárgával-cérnával- ki, hogy szereti. Fektessük bele a tepsibe.
  6. Öntsük a hús alá olívaolajat.
  7. A hús tetejére préseljük rá a fokhagymagerezdeket, dörzsöljük be vele, majd szórjuk rá a többi fűszert. Locsoljuk meg a tetejét óvatosan olívaolajjal.
  8. Fedjük be alufóliával a tepsit, s toljuk a sütőbe, süssük 45-50 percig.
  9. Vegyük le az alufóliát a tepsiről, locsoljuk meg olívaolajjal a húst, helyezzük rá egyenlő távolságra szépen a szalonnaszeleteket. Tegyük vissza a sütőbe. Süssük kb.20 percig.
  10. Vegyük ki a sütőből, locsoljuk meg sörrel a dagadó tetejét, s tegyük vissza. Süssük még kb. 15-20 percig, közben a locsolgatást ismételjük meg többször.
  11. A sütési idő végén pedig vegyük ki a sütőből, várjunk kb 10 percet, majd vágjuk kedvünk szerinti szeletekre, és tálaljuk.
  • Sűtés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 234
  • Össznézettség: 150010
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 14.

Ajánló

Ajánlunk hozzá almás párolt káposztát, de finom hozzá a rozmaringos tepsis sültkrumpli is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tudjuk, nem kifejezetten könnyű nyári ebéd a töltött dagadó, de tehetetlenek voltunk, mert a nép - a gyerkőc - ezt kívánta meg. A kívánsága így teljes sült... :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ne haragudj, nem értem.. mi a töltelék?

Törölt felhasználó

Kedves Zizzzencs! A töltelék, a hozzávalóknál "a töltelékhez" nev? feliratnál található. (A hozzávalók oldalán lev? kis fület húzd lejjebb az egérrel, és akkor megtalálod) A legjobbakat: Mrs Smith

Andi

Szia! A férjemet kiveri a víz a hagyományos töltelékekt?l. Elkészítettem neki a receptedet és mondhatom bevált. Hálisten a vargányához könnyen hozzájutok, /magam szedem az erd?ben/, úgyhogy még az alapanyagon is spórolok. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Thandi! Bocsánat a kés?i válaszért, de igazán örülünk, hogy sikerült a férjednek is örömet szerezned!:)) a vargányáért meg mondhatom, irigyellek...:DDD A legjobbakat: Mrs Smith

Tarackos

Jó,különleges biztos nagyon finom.Azért én oliva helyett libazsírral fogom kipróbálni.

Törölt felhasználó

Kedves Tarackos! Örülök hogy tetszik! Igen, nagyon jó választás a libazsír! Akár mangalicazsírral is érdemes próbálkozni. A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Ezt a husit én is id?nként megsütöm.A család nagyon szereti. A töltelékhez tejet használok,csirkemájat helyettesítem konzev csirkemájjal, és úgy is finom. Etelka

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!