r
Nosalty Logó

Töltött sertésdagadó egy kis fantáziával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vycu
Töltött sertésdagadó egy kis fantáziával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Előkészítés

Töltelék elkészítése

Sütés

Összesen 925 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Előkészítés

Töltelék elkészítése

Sütés

Összesen 5552 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Előkészítés

Töltelék elkészítése

Sütés

Összesen 317 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 925 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    522.4 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9146.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    8052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    938 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 5552 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 317 Kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Töltelék elkészítése

Sütés

Elkészítés

Előkészítés

  1. Húsvásárláskor kértem a hentest, hogy szúrja fel (vágjon bele "zsebet"), mert én otthon sosem boldogulok vele.
  2. Megmossuk a húst, és a belsejét jól besózzuk, borsozzuk.
  3. A töltelékhez a tojásokat felverjük, beletesszük a zsemlemorzsát és a finomlisztet. (Ez utóbbit lehet a végén is, de akkor nem fog egyenletesen eloszlani.) Hozzákeverjük a pirosaranyat, a mustárt és a zöldfűszereket. A végén beletesszük a gombát és a babot, jól átkeverjük. Persze ezt is sózzuk, borsozzuk.
  4. A húsba beletöltjük a tölteléket. Ami nem fér bele, az mehet a tepsibe a hús mellé.
  5. A hús külsejét a fűszersóval ízesítjük, majd bedörzsöljük a megadott zöldfűszerekkel is.
  6. Egy hosszúkás tepsibe teszünk zsírt és vizet. Belehelyezzük a töltött húst, és lefedjük fóliával. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1,5 órát sütjük, utána levesszük a fóliát, és 15 percig pirítjuk a tetejét, amit a zsírral locsolgathatunk. Krumplipürével tálalva nagyon laktató.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4301
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 08.

Ajánló

A tölteléket bármilyen zöldséggel, főtt tojással, csirkemájjal, sajttal lehet bolondítani, érdemes többfélét is kipróbálni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött dagadót szerettem volna készíteni, de elfelejtettem venni zsemlét a töltelékhez. Valahol olvastam, hogy zsemlemorzsával is kiválóan elkészíthető a töltelék, hát nekivágtam. A sok hozzávaló senkit ne riasszon meg, én szeretek variálni a fűszerekkel és a belevalókkal :)))

Hozzávalók

Előkészítés

Töltelék elkészítése

Sütés

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.