r
Nosalty Logó

Töltött sertésdagadó egy kis fantáziával

Vycu
Töltött sertésdagadó egy kis fantáziával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előkészítés

Töltelék elkészítése

Sütés

925
Kalória
25.3g
Fehérje
9.7g
Szénhidrát
87.1g
Zsír
156.3g
Víz
124.8g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Előkészítés

Töltelék elkészítése

Sütés

Összesen 925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Előkészítés

Töltelék elkészítése

Sütés

Összesen 5552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Előkészítés

Töltelék elkészítése

Sütés

Összesen 317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    522.4 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9146.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    8052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    938 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 5552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

Előkészítés

  1. Húsvásárláskor kértem a hentest, hogy szúrja fel (vágjon bele "zsebet"), mert én otthon sosem boldogulok vele.
  2. Megmossuk a húst, és a belsejét jól besózzuk, borsozzuk.
  3. A töltelékhez a tojásokat felverjük, beletesszük a zsemlemorzsát és a finomlisztet. (Ez utóbbit lehet a végén is, de akkor nem fog egyenletesen eloszlani.) Hozzákeverjük a pirosaranyat, a mustárt és a zöldfűszereket. A végén beletesszük a gombát és a babot, jól átkeverjük. Persze ezt is sózzuk, borsozzuk.
  4. A húsba beletöltjük a tölteléket. Ami nem fér bele, az mehet a tepsibe a hús mellé.
  5. A hús külsejét a fűszersóval ízesítjük, majd bedörzsöljük a megadott zöldfűszerekkel is.
  6. Egy hosszúkás tepsibe teszünk zsírt és vizet. Belehelyezzük a töltött húst, és lefedjük fóliával. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1,5 órát sütjük, utána levesszük a fóliát, és 15 percig pirítjuk a tetejét, amit a zsírral locsolgathatunk. Krumplipürével tálalva nagyon laktató.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Töltött dagadót szerettem volna készíteni, de elfelejtettem venni zsemlét a töltelékhez. Valahol olvastam, hogy zsemlemorzsával is kiválóan elkészíthető a töltelék, hát nekivágtam. A sok hozzávaló senkit ne riasszon meg, én szeretek variálni a fűszerekkel és a belevalókkal :)))

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek