Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött sertésdagadó egy kis fantáziával

Töltött sertésdagadó egy kis fantáziával
Töltött sertésdagadó egy kis fantáziával
105 perc / előkészület: 30 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Töltött dagadót szerettem volna készíteni, de elfelejtettem venni zsemlét a töltelékhez. Valahol olvastam, hogy zsemlemorzsával is kiválóan elkészíthető a töltelék, hát nekivágtam. A sok hozzávaló senkit ne riasszon meg, én szeretek variálni a fűszerekkel és a belevalókkal :)))

hozzávalók / 6 adag

Előkészítés

Töltelék elkészítése

Sütés

ajánlat

A tölteléket bármilyen zöldséggel, főtt tojással, csirkemájjal, sajttal lehet bolondítani, érdemes többfélét is kipróbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Húsvásárláskor kértem a hentest, hogy szúrja fel (vágjon bele "zsebet"), mert én otthon sosem boldogulok vele.
  2. Megmossuk a húst, és a belsejét jól besózzuk, borsozzuk.
  3. A töltelékhez a tojásokat felverjük, beletesszük a zsemlemorzsát és a finomlisztet. (Ez utóbbit lehet a végén is, de akkor nem fog egyenletesen eloszlani.) Hozzákeverjük a pirosaranyat, a mustárt és a zöldfűszereket. A végén beletesszük a gombát és a babot, jól átkeverjük. Persze ezt is sózzuk, borsozzuk.
  4. A húsba beletöltjük a tölteléket. Ami nem fér bele, az mehet a tepsibe a hús mellé.
  5. A hús külsejét a fűszersóval ízesítjük, majd bedörzsöljük a megadott zöldfűszerekkel is.
  6. Egy hosszúkás tepsibe teszünk zsírt és vizet. Belehelyezzük a töltött húst, és lefedjük fóliával. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1,5 órát sütjük, utána levesszük a fóliát, és 15 percig pirítjuk a tetejét, amit a zsírral locsolgathatunk. Krumplipürével tálalva nagyon laktató.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 2 966
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vycu

Mióta szakács: 2017.04.12.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

dagadó tölve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

925
sertésdagadó 1 kg
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 4 ek
tojás 4 db
finomliszt 1 ek
gombakonzerv 1 db
zöldbab 10 dkg
mustár 2 teáskanál
paprikakrém 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszersó 2 kávéskanál
bazsalikom 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
sertészsír 2 ek
víz 1 dl