r
Nosalty Logó

Töltött sertésdagadó egy kis fantáziával

Vycu
Töltött sertésdagadó egy kis fantáziával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előkészítés

Töltelék elkészítése

Sütés

925
Kalória
25.3g
Fehérje
9.7g
Szénhidrát
87.1g
Zsír
156.3g
Víz
124.8g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Előkészítés

Töltelék elkészítése

Sütés

Összesen 925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Előkészítés

Töltelék elkészítése

Sütés

Összesen 5552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Előkészítés

Töltelék elkészítése

Sütés

Összesen 317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    522.4 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9146.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    8052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    938 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 5552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

Előkészítés

  1. Húsvásárláskor kértem a hentest, hogy szúrja fel (vágjon bele "zsebet"), mert én otthon sosem boldogulok vele.
  2. Megmossuk a húst, és a belsejét jól besózzuk, borsozzuk.
  3. A töltelékhez a tojásokat felverjük, beletesszük a zsemlemorzsát és a finomlisztet. (Ez utóbbit lehet a végén is, de akkor nem fog egyenletesen eloszlani.) Hozzákeverjük a pirosaranyat, a mustárt és a zöldfűszereket. A végén beletesszük a gombát és a babot, jól átkeverjük. Persze ezt is sózzuk, borsozzuk.
  4. A húsba beletöltjük a tölteléket. Ami nem fér bele, az mehet a tepsibe a hús mellé.
  5. A hús külsejét a fűszersóval ízesítjük, majd bedörzsöljük a megadott zöldfűszerekkel is.
  6. Egy hosszúkás tepsibe teszünk zsírt és vizet. Belehelyezzük a töltött húst, és lefedjük fóliával. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1,5 órát sütjük, utána levesszük a fóliát, és 15 percig pirítjuk a tetejét, amit a zsírral locsolgathatunk. Krumplipürével tálalva nagyon laktató.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Töltött dagadót szerettem volna készíteni, de elfelejtettem venni zsemlét a töltelékhez. Valahol olvastam, hogy zsemlemorzsával is kiválóan elkészíthető a töltelék, hát nekivágtam. A sok hozzávaló senkit ne riasszon meg, én szeretek variálni a fűszerekkel és a belevalókkal :)))

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...