Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött sertésdagadó pecsenyelével és párolt rizzsel

Töltött sertésdagadó pecsenyelével és párolt rizzsel
Töltött sertésdagadó pecsenyelével és párolt rizzsel
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű recept, bárki elkészítheti :)

hozzávalók / 12 adag

A párolt rizs

A dagadó

Szólj hozzá!

elkészítés

A párolt rizs

  1. Olajon lepirítjuk a rizst. Ha felhevült, akkor felöntjük a felforralt vízzel, fedőt teszünk az edényre, és közepes lángon pároljuk (közben egy pucolt hagymát teszünk hozzá, jó ízt ad neki).
  2. Ha nagyjából felszívta az összes folyadékot lekapcsoljuk a lángot alatta, és a fedőt rajta hagyjuk, a gőzben készre párolódik.

A dagadó

  1. A dagadót hosszában felszúrjuk, hogy majd a tölteléket bele tudjuk helyezni.
  2. Sóval, borssal, köménnyel, olajjal, reszelt fokhagymával bedörzsöljük.
  3. Olajon apróra vágott vöröshagymát pirítunk, ízesítjük majoránnával, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel. Ha picit kihűlt, akkor hozzákeverjük a vízben kinyomkodott zsemlét/kenyeret, tojást adunk hozzá, és jól összegyúrjuk.
  4. A tölteléket betöltjük a dagadóba. Sütőben sütjük 20-30 percig 150 C-on, majd ha átsült, akkor 180-190 C-on kérget pirítunk rá. Ha megsült, akkor kivesszük a tepsiből.
  5. A szaftot -ami a sülés közben keletkezett- egy serpenyőbe öntjük át, felforrósítjuk, a paradicsompürét megpirítjuk benne, majd pici vízzel hígítjuk. Esetleg utóízesítjük, a dagadót rusztikusabb darabokra vágjuk és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 079
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Richárd

Mióta szakács: 2013.12.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

töltött dagadó, sertésdagadó töltve, sertésdagadó párolt rizzsel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1771
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 1 közepes db
1 ek
víz 1.9 l
rizs 1 kg
sertésdagadó 3 kg
napraforgó olaj 3 dl
3 ek
bors 2 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 nagy db
zsemle 2 db
köménymag 1 kávéskanál
majoranna 2 ek
tojás 2 db
sűrített paradicsom 1 dkg