r
Nosalty Logó

Töltött sertésdagadó pecsenyelével és párolt rizzsel

Szabó Richárd
Töltött sertésdagadó pecsenyelével és párolt rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A párolt rizs

A dagadó

1771
Kalória
35.2g
Fehérje
73g
Szénhidrát
147.7g
Zsír
300.8g
Víz
30g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
1.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A párolt rizs

A dagadó

Összesen 1771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A párolt rizs

A dagadó

Összesen 21239 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A párolt rizs

A dagadó

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1811.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    1588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    300.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    422.3 g

Zsír

  • Összesen
    1772.3 g
  • Telített zsírsav
    560 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21733.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    19060 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    875.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    3609.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2552 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    2656 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    3184 micro
Összesen 21239 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    42 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

A párolt rizs

  1. Olajon lepirítjuk a rizst. Ha felhevült, akkor felöntjük a felforralt vízzel, fedőt teszünk az edényre, és közepes lángon pároljuk (közben egy pucolt hagymát teszünk hozzá, jó ízt ad neki).
  2. Ha nagyjából felszívta az összes folyadékot lekapcsoljuk a lángot alatta, és a fedőt rajta hagyjuk, a gőzben készre párolódik.

A dagadó

  1. A dagadót hosszában felszúrjuk, hogy majd a tölteléket bele tudjuk helyezni.
  2. Sóval, borssal, köménnyel, olajjal, reszelt fokhagymával bedörzsöljük.
  3. Olajon apróra vágott vöröshagymát pirítunk, ízesítjük majoránnával, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel. Ha picit kihűlt, akkor hozzákeverjük a vízben kinyomkodott zsemlét/kenyeret, tojást adunk hozzá, és jól összegyúrjuk.
  4. A tölteléket betöltjük a dagadóba. Sütőben sütjük 20-30 percig 150 C-on, majd ha átsült, akkor 180-190 C-on kérget pirítunk rá. Ha megsült, akkor kivesszük a tepsiből.
  5. A szaftot -ami a sülés közben keletkezett- egy serpenyőbe öntjük át, felforrósítjuk, a paradicsompürét megpirítjuk benne, majd pici vízzel hígítjuk. Esetleg utóízesítjük, a dagadót rusztikusabb darabokra vágjuk és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszerű recept, bárki elkészítheti :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek