Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombával és juhtúróval töltött dagadó

Gombával és juhtúróval töltött dagadó
Gombával és juhtúróval töltött dagadó
95 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc hentesem gyakran igen jó ötleteket ad. A töltelék készen volt a fejemben, csak a húst kell kiválasztani. Így betértem Péter barátomhoz, aki teljesen egértelművé tette ezt a finomságot. Laza mozdulattal kivette a porcrészt, és egy kis klopfolással szép szelet hús volt az asztalon.

Ha már unod a hagyományos tölteléket, ezt feltétlenül próbáld ki. Természetesen a gombához egy kis vöröshagyma elfért volna, de ebben a gazdasági válságban nem volt itthon. Köszönet Petinek. Én még sokszor el fogom készíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hidegen szeletelve salátákkal hidegtálak készítéséhez ajánlom. Száraz fehérbort iszogatva! Z-nek talán némi sört!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagadót a porcos résznél felvágjuk, kihajtjuk, majd kissé tovább vágjuk, hogy egy hatalmas nagy szelet húst kapjunk. A porcokat kihúzzuk belőle. Húskloffolóval megütögetjük, hogy egyenletes vastagságú legyen. Sózzuk borsozzuk, félretesszük.
  2. Az apróra vágott bacont egy lehelletnyi olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Óvatosan sózzuk, borssal fűszerezzük.
  3. Összepároljuk, majd a végén apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.
  4. A kétféle túrót a tejföllel összekeverjük.
  5. A kiterített hússzeletre előbb a túrós, majd a gombás tölteléket tesszük, és óvatosan összegönygyöljük. Több helyen össztűzzük hústűvel.
  6. Egy jól felforrósított serpenyőben kevés olívaolajon a töltött hús minden oldalát elősütjük.
  7. Tepsibe helyezzük, a serpenyőben maradt olajat hozzáöntjük.
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 727
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

juhtúróval és gombával töltött sertéshús, töltött dagadó másképpen

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

calmy
Kálmán / calmy Sat, 2017-01-28 15:10

Nagyon jól néz ki a párom akart juhtúrós töltött húst,még nem tudom de kipróbálom egy kis csirke májjal főt tojással bazsalikommal.Csak két helye lehet vagy a gyomorban vagy a fejemen?Ha meg csináltam,beszámolok.

Kaylin
Kaylin Sun, 2013-03-31 11:06

Kedves Big Boss!

Éppen most készítem húsvétra ezt a remek receptet! :)

Köszönöm!!!

Üdv,
Emma

Kaylin
Kaylin Sun, 2013-03-31 23:01

Igen! :) Remek volt, ízlett az egész családnak! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-10-19 12:14

Kedves Big Boss!
Ez nagyon tuti töltött hús :-))
Elmentve, még nem tudom mikor, de elkészítem, van pár ünnep a közeljövőben: nagyon tetszik, nagyon guszta, ügyes vagy, :-))) ,- éhes is lettem, pedig főztem,...csak várom a családot haza:-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

1690
sertésdagadó 1.2 kg
csiperkegomba 50 dkg
bacon 10 dkg
juhtúró 12 dkg
tehéntúró 12 dkg
tejföl 1 ek
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál