Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött dagadó 8.

Töltött dagadó 8.
Töltött dagadó 8.
105 perc / előkészület: 30 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak ünnepi alkalmakkor készülhet el, mert olyan "rájárós" étel, hidegen is kitűnő, uzsonnára, vacsorára egyaránt.
A receptet szintén anyukámtól örököltem, nem mindennap  - mert igencsak időigényes -,  de elég gyakran megcsinálom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nálunk nagyon menő!
Most barnarizs köretet készítettem hozzá. Egyébként bármilyen köret illik hozzá, és bármilyen saláta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelék összeállításához a húskockákat a zselatinnal felfőzzük, hűtjük.
  2. A petrezselymet apróra vágjuk, a főtt tojásokat feldaraboljuk, és az összes hozzávalót összedolgozzuk.
  3. Ha nagyon lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát adunk hozzá.
  4. Ezzel a masszával a nyitott hústasakot megtöltjük - nem túl keményre, mert sülés közben megdagad- , hústűvel a nyílást összetűzzük.
  5. Kenderzsineggel formára kötözzük /a műanyag megolvadhat!/.
  6. A tepsibe 1-2 dl vizet és 3-4 ek. zsírt teszünk, erre rakjuk - a hús alá- a krumplit, paprikát, paradicsomot, hagymát és különféle zöldségeket.
  7. A ráhelyezett húst picit sózzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és megszórjuk rozmaringgal.
  8. Fedő alatt - mert van fedele- 250 fokon 1/4 óráig, utána 180 fokon 1 óráig sütjük.
  9. Utána levesszük a fedelét, és 2 húskockából készült lével locsoljuk, és persze a saját levével is. Ha úgy látjuk a színéről, fordítjuk.
  10. Ha késznek látjuk, mindkét oldalát meggrillezzük /a sütőben/.
  11. A húst deszkára tesszük hűlni, és utána megszabadítjuk a tűtől és a kötözéstől.
  12. Forrón nem szabad szeletelni, mert szét fog esni!

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 952
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött hús, töltött dagadó, töltött hasaalja

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Tue, 2011-10-25 20:12

Kedves Simonani!
Csak merem remélni,hogy nem is feltételezted rólam,hogy egy ilyen remek ételt elrontok műanyagokkal?
Üdv:Tarackos

simonani
simonani / simonani Sat, 2010-09-04 19:10

Kedves Évike!
Örülök, hogy tetszik, nálunk ez egy "örök" darab, ha van időm, elég gyakran megcsinálom, mert kiadós, de meg kell hagyni időrabló és munkás.
DE MEGÉRI!!!

1492
sertésdagadó 1.5 kg
darált sertéshús 30 dkg
főtt tojás 3 db
tojás 1 db
leveskocka 3 db
kenyér 2 szelet
petrezselyem 0.5 csokor
zselatin 1.5 teáskanál
rozmaring 2 csipet
kakukkfű 1 csipet
ételízesítő 3 kávéskanál
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
disznózsír 3 ek
zsemlemorzsa 1 ek
szerecsendió 2 csipet