Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolival és sajttal töltött dagadó

Brokkolival és sajttal töltött dagadó
Brokkolival és sajttal töltött dagadó
160 perc / előkészület: 20 perc sütés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombat este tanakodtam, hogy mi legyen a vasárnapi ebéd. A dagadó bent volt a fagyasztóban, meg akartam csinálni, de nem a szokásos kenyér-tojás... töltelékkel. Akkor eszembe jutott a maradék brokkoli, sajt. Feljavítottam friss petrezselyemmel, kevés margarinnal, fűszerekkel.

Nagyon ízlett az egész családnak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük a nagy lyukú reszelőn, a brokkolit kisebb darabokra szedjük, összekeverjük a felolvasztott margarinnal, olívaolajjal, az apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal.
  2. Betöltjük a dagadóba, összevarrjuk a nyílást.
  3. Egy külön tálba kikeverjük a mustárt, olívaolajat, sót, borsot, mozsárban összetört mustármagot, ételízesítőt. Annyit kell csinálni, hogy a dagadót jó vastagon be lehessen kenni vele.
  4. 3 dl vizet öntünk a tepsi aljába.
  5. Sütőbe tesszük, és  2órán keresztül lefedve sütjük.
  6. Néha meglocsolgatjuk a saját szaftjával.
  7. Amikor megsült, a fóliát levesszük, és a külsejét szép barnára és ropogósra pirítjuk.
  8. Köretnek fűszeres kukoricás rizst csináltam.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 45x25x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 154
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisari Dóra

Mióta szakács: 2012.04.14.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött dagadó brokkolival, sajtos dagadó, dagadó fűszeres szaftban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1438
sertésdagadó 1 kg
brokkoli 20 dkg
sajt 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
margarin 3 dkg
mustár 2 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
mustármag 0 ízlés szerint
víz 3 dl