Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésdagadó sörös töltelékkel (Töltött dagadó 4.)

Sertésdagadó sörös töltelékkel (Töltött dagadó 4.)
Sertésdagadó sörös töltelékkel (Töltött dagadó 4.)
165 perc / előkészület: 15 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elkövetkező farsangi menühöz ajánlom az alábbi receptet.
A töltelékkel zamatosabbá válik az étel, mivel a különböző ízek kiegészítik egymást.
Az elkészítési módja az átlagostól bonyolultabb ugyan és több odafigyelést igényel. Az eredmény azonban ízében és látványában is kitűnő a vendégsereg számára.


 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jó tanács a töltött húsokhoz: sokkal ízletesebb, zamatosabb húst kapunk, ha az elkészítés vége felé néhány csepp citromlevet keverünk abba a mártásba, amiben a hús készül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk és félretesszük. (Vásárláskor a hentest is megkérhetjük, hogy szúrja fel a dagadót.)
  2. A zsemléket sörbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A megmaradt sört félretesszük.
  3. Elkészítjük a tölteléket. A hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk. A fokhagymát fokhagymatörőn áttörjük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd a sörben beáztatott zsömlékhez keverjük. Beletesszük a tojásokat, kevés bazsalikomot, ízlés szerint majoránnát, csipetnyi borsot, sót adunk hozzá.
  4. Lassan összegyúrjuk. Ha a massza lágy lenne, zsemlemorzsát adunk hozzá.
  5. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük.
  6. A nyílást hurkapálcával vagy hústűvel lezárjuk.
  7. Az étolajjal vagy az olvasztott zsírral leöntve, közepesen meleg sütőbe helyezzük.
  8. A félretett sörrel locsolgatás mellett pirosra sütjük.
  9. Párolt rizzsel, savanyú hordós uborkával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 653
elküldve: 2
receptkönyvben: 191
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

töltött dagadó sörrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Edina1989
Edina1989 / Edina1989 Wed, 2013-01-23 13:48

Kedves Feri es Martika!

Ez a recept nagyon jol hangzik, az en draga Edesapam is sokat keszitett töltött dagadot, bar mi a gombas-majas-petrezselymes verzioval töltöttük:)) Szep emlekeket idez ha ezt az etelt keszitem:)
Biztosan ki fogom probalni ezt a sörös tölteleket is:))
Köszönöm a receptet,
Üdvözlettel: Edina

1389
sertésdagadó 1 kg
sör 3 dl
zsemle 2 db
tojás 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
petrezselyem 1 csokor
zsemlemorzsa 3 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
citromlé 3 csepp