Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött dagadó Évi néni konyhájából

Töltött dagadó Évi néni konyhájából
Töltött dagadó Évi néni konyhájából
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hűtőürítő akcióm terméke ez. Szerintem nem is vagyok olykor tisztában, mit is halmozok fel. Mindenesetre ez egy igen finom kutakodás volt. Még a fiam is dícsérte, pedig ő nem is eszik sertést.

hozzávalók / 8 adag

A húshoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát beáztatjuk 2 dl vízbe, ha megszívta magát vízzel, felvágjuk. Az áztatólevet félretesszük.
  2. A felkockázott bacont megpirítjuk, kiszedjük egy tálba.
  3. A bacon zsírján megdinszteljük a hagymát, azt is félretesszük
  4. A megmaradt kevéske zsíron 2-3 percig pároljuk a zöldborsót.
  5. A zsemléket felkockázzuk és beáztatjuk a tej-tejszín keverékébe.
  6. 2 tojást 6 perc alatt sós vízben megfőzünk, lehűtjük, megpucoljuk, kockákra vágjuk.
  7. A megáztatott zsemléhez hozzákeverjük a dinsztelt hagymát, bacont, gombát, borsót, reszelt sajtot, a felaprított petrezselymet, kevés sót, borsot ízlés szerint és 1 nyers tojást, összegyúrjuk.
  8. A húst kezünkkel óvatosan szétválasztjuk a rétegek között (bátortalanabbak erre a hentest kérik meg), vigyázva, hogy sehol ne szakadjon ki.
  9. A megnyitott üregbe betöltjük a tölteléket (ne töltsük degeszre, mert ahogyan a hús összesül, kidurrantja a sok töltelék), egyenletesen eloszlatjuk, és a "kaput" berekesztjük hústűvel (régen anyukám összevarrta).
  10. A hús mindkét oldalát egy nagy serpenyőben, szerencsésebb esetben már a tepsiben sózzuk, borsozzuk, majd erős tűzön 3 ek zsíron a külsejét megkapatjuk, hogy a szaftot bezárjuk.
  11. Ezt követően a hús alá öntjük a gomba illatozó áztatólevét + 1 húsleveskockát, a tetejét meghintjük szeletelt fokhagymával, letakarva a 160 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és magára hagyjuk 1 órára, ezután a fedőt levéve kb. fél óra alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. 
  12. A megsült húst kivesszük, és vagy a tetőt tesszük vissza rá 10 percre, vagy begöngyöljük alufóliába pihentetni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 21 771
elküldve: 4
receptkönyvben: 130
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres töltött dagadó, sertésdagadó töltve, fűszeres töltelékkel töltött dagadó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

986
sertésdagadó 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
kacsazsír 3 ek
leveskocka 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
zsemle 2 db
tej 3 dl
főzőtejszín 1 dl
1 kk
bors 0 ízlés szerint
főtt tojás 2 db
tojás 1 db
szárított gomba 25 dkg
bacon 15 dkg
ementáli sajt 10 dkg
zöldborsó 15 dkg
petrezselyem 1 csokor
víz 2 dl