r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Évi néni konyhájából

Évi néni
Töltött dagadó Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

933
Kalória
29.4g
Fehérje
36.6g
Szénhidrát
75.5g
Zsír
147.9g
Víz
106.8g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 933 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 7467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 279 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 933 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235 g

Zsír

  • Összesen
    604.2 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10797 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    1789 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2285 mg
  • Nátrium
    5855 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    292.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1182.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    555 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    1177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    3045 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6967 micro
Összesen 7467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A gombát beáztatjuk 2 dl vízbe, ha megszívta magát vízzel, felvágjuk. Az áztatólevet félretesszük.
  2. A felkockázott bacont megpirítjuk, kiszedjük egy tálba.
  3. A bacon zsírján megdinszteljük a hagymát, azt is félretesszük
  4. A megmaradt kevéske zsíron 2-3 percigpároljuk a zöldborsót.
  5. A zsemléket felkockázzuk és beáztatjuk a tej-tejszín keverékébe.
  6. 2 tojást 6 perc alatt sós vízben megfőzünk, lehűtjük, megpucoljuk, kockákra vágjuk.
  7. A megáztatott zsemléhez hozzákeverjük a dinsztelt hagymát, bacont, gombát, borsót, reszelt sajtot, a felaprított petrezselymet, kevés sót, borsot ízlés szerint és 1 nyers tojást, összegyúrjuk.
  8. A húst kezünkkel óvatosan szétválasztjuk a rétegek között (bátortalanabbak erre a hentest kérik meg), vigyázva, hogy sehol ne szakadjon ki.
  9. A megnyitott üregbe betöltjük a tölteléket (ne töltsük degeszre, mert ahogyan a hús összesül, kidurrantja a sok töltelék), egyenletesen eloszlatjuk, és a "kaput" berekesztjük hústűvel (régen anyukám összevarrta).
  10. A hús mindkét oldalát egy nagy serpenyőben, szerencsésebb esetben már a tepsiben sózzuk, borsozzuk, majd erős tűzön 3 ek zsíron a külsejét megkapatjuk, hogy a szaftot bezárjuk.
  11. Ezt követően a hús alá öntjük a gomba illatozó áztatólevét + 1 húsleveskockát, a tetejét meghintjük szeletelt fokhagymával, letakarva a 160 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és magára hagyjuk 1 órára, ezután a fedőt levéve kb. fél óra alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
  12. A megsült húst kivesszük, és vagy a tetőt tesszük vissza rá 10 percre, vagy begöngyöljük alufóliába pihentetni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x28

Hűtőürítő akcióm terméke ez. Szerintem nem is vagyok olykor tisztában, mit is halmozok fel. Mindenesetre ez egy igen finom kutakodás volt. Még a fiam is dícsérte, pedig ő nem is eszik sertést.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...