r
Nosalty Logó

Vargányás töltelékkel töltött dagadó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Vargányás töltelékkel töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A dagadóhoz

A töltelékhez

Összesen 1398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A dagadóhoz

A töltelékhez

Összesen 5591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A dagadóhoz

A töltelékhez

Összesen 221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1272 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 1398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    155.8 g

Zsír

  • Összesen
    458.3 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3512.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1371 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5296 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1229 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5090 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    2450 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    3136 micro
Összesen 5591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A dagadóhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A dagadóhoz

  1. A húst megmossuk, majd felszúrjuk (a két hús réteg közti hártya, melyet késsel elválasztunk, a tölteléknek ezzel helyet csinálva). Fél deciliter olajban elkeverünk 4 zúzott fokhagymát, apróra vágott száraz erős paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd ezzel az öntettel bekenjük a sertésdagadót.
  2. A két zsömlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodva tálba tesszük.
  3. Ráütjük a 2 db tojást, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az elkapart csirkemájat (megmossuk, lepucoljuk a csirkemájat, és a kés élével elkaparjuk pépesre), sózzuk, borsozzuk, és kis porpaprikával színezzük.
  4. Eközben sertészsírban megdinszteljük a hagymát, melybe beledobjuk az apróra vágott szárított vargányát és az aprított petrezselyemzöldet. Ezt is beleöntjük a töltelékes tálba, majd alaposan összekeverjük a tölteléket, villával összedolgozzuk.
  5. Megtöltjük a húst a töltelékkel, majd a nyílást összevarrjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük. Azután negyedelt burgonyát mellészórjuk, és 1,5 dl vizet öntünk alá, majd fólia alatt 1,30 percet 160 fokos sütőben sütjük. Ezután fóliát levéve 15 percenként locsolgatva saját zsírjával 240 fokos sütőben sütjük, még kellően meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 8733
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 Egy nagyon finom töltött hús recept. :)

Hozzávalók

A dagadóhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...