Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányás töltelékkel töltött dagadó

Vargányás töltelékkel töltött dagadó
Vargányás töltelékkel töltött dagadó
180 perc / előkészület: 60 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Egy nagyon finom töltött hús recept. :)

hozzávalók / 4 adag

A dagadóhoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, majd felszúrjuk (a két hús réteg közti hártya, melyet késsel elválasztunk, a tölteléknek ezzel helyet csinálva). Fél deciliter olajban elkeverünk 4 zúzott fokhagymát, apróra vágott száraz erős paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd ezzel az öntettel bekenjük a sertésdagadót.
  2. A két zsömlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodva tálba tesszük.
  3. Ráütjük a 2 db tojást, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az elkapart csirkemájat (megmossuk, lepucoljuk a csirkemájat, és a kés élével elkaparjuk pépesre), sózzuk, borsozzuk, és kis porpaprikával színezzük.
  4. Eközben sertészsírban megdinszteljük a hagymát, melybe beledobjuk az apróra vágott szárított vargányát és az aprított petrezselyemzöldet. Ezt is beleöntjük a töltelékes tálba, majd alaposan összekeverjük a tölteléket, villával összedolgozzuk.
  5. Megtöltjük a húst a töltelékkel, majd a nyílást összevarrjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük. Azután negyedelt burgonyát mellészórjuk, és 1,5 dl vizet öntünk alá, majd fólia alatt 1,30 percet 160 fokos sütőben sütjük. Ezután fóliát levéve 15 percenként locsolgatva saját zsírjával 240 fokos sütőben sütjük, még kellően meg nem pirul.

 

 

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 908
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gábor a hobbi séf

Mióta szakács: 2013.01.24.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombával töltött dagadó, májjal töltött dagadó, töltött dagadó vargányával és májjal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1398
sertésdagadó 80 dkg
burgonya 1 kg
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
hegyes erős paprika 1 közepes db
napraforgó olaj 0.5 dl
zsemle 2 db
tojás 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
csirkemáj 15 dkg
szárított gomba 1 ek
petrezselyem 1 csokor
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint