Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött borjúláb medvehagymás burgonyapürével

Töltött borjúláb medvehagymás burgonyapürével
Töltött borjúláb medvehagymás burgonyapürével
400 perc / előkészület: 30 perc főzés: 300 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem akartam a barátom ötletét lelőni, ezért igyekeztem belevinni valami mediterrán, olaszos ízvilágot. Hááát, az ízvilág az éppen belekerült, de ettől még éppen nem lett egy fogyókúrás étel. Sőt!
...őszintén szólva nem tudom, hogy a fényképről mennyire jön vissza az étel rezgős, cupákos, húsos, zsíros ragacsossága, de higgye el mindenki, ez azért egy nagyon ütős kaja!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Száraz fehérbor. Mi más?
Én a gyümölcsössége miatt, - amit a bazsalikom kívánt - egy (na jó 2) üveg irsaival öblögettem. Fröccs formájában.
+ a nagy kedvenc: 1 bilagit. Esetleg 2.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük a borjúlábat főni a babérlevéllel, az egész borssal, a hagymával, a fokhagymával és sóval.
  2. Olyan puhára főzzük, hogy a csontokat kézzel, könnyedén ki tudjuk venni. Ha kész, kicsontozzuk, a levét eltesszük. (pl. pörkölthöz )
  3. Egy kb. 50-60 cm-es alufóliát kiterítünk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Ráterítjük a baconöket.
  4. A baconra kiterítjük a borjúláb-filét, arra ráfektetjük az olasz sonkát, rá a szeletelt mozzarellát, arra a bazsalikomot és a szeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Felgöngyöljük a fóliában, a két végét összesodorjuk. Úgy nézzen ki, mint egy nagy szaloncukor. Ha kilyukad, vagy kevésnek érezzük a fóliát, akkor nyugodtan tekerjük még bele 2-3 rétegbe.
  6. Amíg sül, addig a burgonyát a héjában megfőzzük, tisztítjuk és a medvehagymával, a tejjel, a tejföllel, a vajjal burgonyapürét készítünk. A citromlével pikánssá tesszük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 910
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött borjúhús prosciutto-val és mozzarellával, medvehagymás krumplipürével tálalt töltött borjúláb

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Wed, 2015-03-04 21:15

...köszi!
+ egy nagy pusszantás a szerkesztőknek.
Z.
ui: csak a csajoknak...

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2011-04-15 16:12

Nem találok szavakat!
Ez nagyon ott van, én nem is próbálkoznék vele!
Ha itt lesztek talán, majd meglátjuk!!!!
Lehet marad a kecske!""na jó inkább kecske"
Üdv. Dénes

szépróza
szépróza / szépróza Fri, 2011-04-15 15:28

szia,

engem az érdekelne, h lehet-e vhol borjúlábat venni?
szüleim szeretik nagyon, bár még csak rántva ettek sztem.

köszi!

z1
z1 / z1 Sat, 2011-04-16 07:42

Szia Szépróza!
Ami biztos, hogy Budapesti METRO áruházakban hónapok óta van.
Én az elmúlt1-2 évben nem nagyon láttam, még ott sem, de most van, szinte mindig.
???????????????
Ha kapsz esetleg hentesnél, csak akkor vedd meg, ha egészben, a patájával együtt kapod meg.
Ha a kicsontozott verziót kínálják, akkor azt ne vedd meg, mert olyankor jobbára valamilyen inakat próbálnak meg rád sózni.
Ehetetlen!!!
Z.

Zúza
Zúza / Zúza Fri, 2011-04-15 15:09

Szia Z.!
Jól visszajön a képről...
Cipp-cuppos, ragyogós, szopogatós, csúszós, ujjakat öszeragacsozós és nem utolsó sorban bilagitos :)
Üdv., z2

978
marhahús 60 dkg
babérlevél 3 db
fekete bors 12 szem
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
prosciutto 8 dkg
bacon 4 szelet
mozzarella 10 dkg
koktélparadicsom 2 db
bazsalikom 1 csokor
burgonya 50 dkg
medvehagyma 1 csokor
citrom 1 db
tej 2 dl
vaj 4 dkg
tejföl 1 ek
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint