r
Nosalty Logó

Túróval töltött karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Túróval töltött karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

Összesen 564 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

Összesen 3390 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

Összesen 184 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1324.3 g
  • Cink
    112 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 564 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    326 g

Zsír

  • Összesen
    201.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7946 g
  • Cink
    673 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    3469 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    68 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 3390 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.2 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

Elkészítés

A töltött karajhoz

  1. A túrót összekeverjük a tejföllel, a keményítővel, a kiválasztott fűszerekkel és az apróra vágott hagymával. Picit megsózzuk.
  2. A karajt kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. (Vigyázat a bacon is sós, és a túróba is tettünk már egy keveset!)
  3. Minden hússzeletre kb. 1 ek túrót teszünk, felcsavarjuk és betekerjük jó szorosan bacon-nel.
  4. Egyenként alufóliába csavarjuk és tepsibe sorakoztatjuk.
  5. Kb. 1 órán át 200 fokre előmelegített sütőben sütjük, majd kibontjuk a fóliákat és további 20-30 pecig pirítjuk.
  6. Ha kifolyik egy kevés töltelék a húsokból, ne ijedjünk meg, kitűnő mártás lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12909
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 17.

Ajánló

Sütőben sült balzsamecetes újburgonyával és uborkasalátával finom. Juhtúróval is elkészíthető. Ez alkalommal petrezselymet, majoránnát, borsot és fokhagymát használtam a túró ízesítéséhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néha nehéz kitalálni mit főzzek népes családomnak, ma ehhez volt itthon alapanyag. A receptet itt találtam.

Hozzávalók

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek