r
Nosalty Logó

Túróval töltött karaj

NS
Túróval töltött karaj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

564
Kalória
54.3g
Fehérje
7.5g
Szénhidrát
33.5g
Zsír
197.7g
Víz
154.4g
Koleszterin
195.9mg
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

Összesen 564 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

Összesen 3390 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

Összesen 184 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1324.3 g
  • Cink
    112 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 564 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    326 g

Zsír

  • Összesen
    201.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7946 g
  • Cink
    673 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    3469 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    1185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    68 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 3390 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.2 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A töltött karajhoz

  1. A túrót összekeverjük a tejföllel, a keményítővel, a kiválasztott fűszerekkel és az apróra vágott hagymával. Picit megsózzuk.
  2. A karajt kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. (Vigyázat a bacon is sós, és a túróba is tettünk már egy keveset!)
  3. Minden hússzeletre kb. 1 ek túrót teszünk, felcsavarjuk és betekerjük jó szorosan bacon-nel.
  4. Egyenként alufóliába csavarjuk és tepsibe sorakoztatjuk.
  5. Kb. 1 órán át 200 fokre előmelegített sütőben sütjük, majd kibontjuk a fóliákat és további 20-30 pecig pirítjuk.
  6. Ha kifolyik egy kevés töltelék a húsokból, ne ijedjünk meg, kitűnő mártás lesz belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Néha nehéz kitalálni mit főzzek népes családomnak, ma ehhez volt itthon alapanyag. A receptet itt találtam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...