Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túróval töltött karaj

Túróval töltött karaj
Túróval töltött karaj
120 perc / előkészület: 40 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha nehéz kitalálni mit főzzek népes családomnak, ma ehhez volt itthon alapanyag. A receptet itt találtam.

hozzávalók / 6 adag

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

ajánlat

Sütőben sült balzsamecetes újburgonyával és uborkasalátával finom. Juhtúróval is elkészíthető.
Ez alkalommal petrezselymet, majoránnát, borsot és fokhagymát használtam a túró ízesítéséhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a tejföllel, a keményítővel, a kiválasztott fűszerekkel és az apróra vágott hagymával. Picit megsózzuk.
  2. A karajt kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. (Vigyázat a bacon is sós, és a túróba is tettünk már egy keveset!)
  3. Minden hússzeletre kb. 1 ek túrót teszünk, felcsavarjuk és betekerjük jó szorosan bacon-nel.
  4. Egyenként alufóliába csavarjuk és tepsibe sorakoztatjuk.
  5. Kb. 1 órán át 200 fokre előmelegített sütőben sütjük, majd kibontjuk a fóliákat és további 20-30 pecig pirítjuk.
  6. Ha kifolyik egy kevés töltelék a húsokból, ne ijedjünk meg, kitűnő mártás lesz belőle.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 608
elküldve: 4
receptkönyvben: 149
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fűszeres túróval töltött karaj

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zazie
zazie Sat, 2012-01-21 16:04

Nagyon finom volt! Egyébként én nem tettem bele keményítőt és nem folyt ki a cucc belőle kicsit sem.

Köszönöm a receptet!!!!

zazie
zazie Sat, 2012-01-21 15:19

Én is elkészítettem, mindjárt meg is kóstoljuk, az illata nagyon ígéretes... izgulok. :)

zsuzsa04
zsuzsa04 Mon, 2011-12-05 17:04

szia!
Mért kell a keményítő? Még soha nem használtam!
Hogyan kell használni?
Köszönöm!

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2011-12-05 19:39

Szia Zsuzsa!
Azért kell hogy túró kicsit szilárdabb legyen,ill. ne folyjon szét.
A keményítőt mindig hideg folyadékkal keverjük általában étel sűrítéshez használjuk.pl.liszt helyett.
üdv:Bogi

572
sertés rövidkaraj 120 dkg
tehéntúró 25 dkg
bacon 12 szelet
tejföl 2 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
póréhagyma 0.5 db
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
zöldfűszer 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint