Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirke részegen

Töltött csirke részegen
Töltött csirke részegen
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirke töltelékének receptje az anyósomtól való, de már én részegítettem meg. Eleinte tepsiben sütöttem, de mindig száraz lett a húsa. Ekkor találtam ki, hogy jénaiban sütöm és bort is öntök alá. Ettől a hús még a pirítás után is szaftos marad, és a bor aromája is érezhető rajta.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezt az ételt én rizzsel (rizi-bizivel, gombás vagy kukoricás rizzsel) tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket  beáztatjuk.
  2. A hagymát, a gombát, a petrezselyem zöldjét, a csirke máját és szívét apróra vágjuk.
  3. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.
  4. A dinsztelt hagymára rátesszük a petrezselyem zöldjét és kissé megfonnyasztjuk.
  5. Hozzáadjuk a gombát és fedő alatt a saját levében megpároljuk.
  6. A megpuhult gombáról lesütjük a levet és ráütünk 3 tojást. Száraz rántottává sütjük.
  7. Egy keverőtálba öntjük a rántottát, hozzáadunk egy nyers tojást, a kinyomkodott elmorzsolt zsemléket, az apróra vágott szívet és májat.
  8. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és köménnyel.
  9. A masszát jól eldolgozzuk. (Amennyiben túl lágynak találjuk, zsemlemorzsával száríthatjuk.)
  10. A csirkét kívülről bedörzsöljük egy kis sóval.
  11. A mellén óvatosan felfeszegetjük a bőrt és ide is rakunk a töltelékből. A többi tölteléket a csirke hasüregébe töltjük. ( Ha túl sok lenne a töltelék, a maradékot egy kisebb tepsiben külön kis olajon kisüthetjük.)
  12. Egy nagy jénai tálat kikenünk vajjal és belehelyezzük a csirkét.
  13. A maradék vajat rászeleteljük a csirke mellére, majd aláöntjük a bort.
  14. A jénai tetejét rátesszük és hideg sütőbe rakjuk.
  15. 180 fokon 60-90 percig sütjük, pároljuk.
  16. Amikor a csirke húsa megpuhult, levesszük az edény tetejét és az alatta összegyűlt lével gyakran locsolgatva pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 41 725
elküldve: 2
receptkönyvben: 570
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Mömi

Mióta szakács: 2008.11.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csirke, töltött csirke, részeges csirke, boros csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kalmár Timi
Kalmár Timi Sat, 2010-08-14 16:55

isteni finom volt a csirke,annyi hogy én félbevágtam és úgy tettem bele a jénaiba:-)

galambjozsef
galambjozsef Wed, 2009-06-03 20:08

Várjatok még sül utánna majd szolók de már szédülök mert sok bor megmaradt? 0.5l bort nemtudtam hova tenni, így megittam.

631
csirke 1 kg
csirkeszív 1 db
csirkemáj 1 db
gomba 20 dkg
tojás 4 db
zsemle 2 db
petrezselyem 3 csokor
vöröshagyma 1 kis fej
vaj 3 dkg
olívaolaj 0.5 teáskanál
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint