r
Nosalty Logó

Abdul juhtúrós csirkéje

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Abdul
Abdul juhtúrós csirkéje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 822 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3285 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 822 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    329.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7505.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    4103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    897.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3285 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet óvatosan megnyitjuk úgy, hogy ne legyen kettévágva.
  2. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint majoránnával is megszórjuk, félretesszük.
  3. A juhtúrót összekeverjük tört fokhagymával, friss bazsalikommal (ha van), petrezselyemmel és egy kis füstölt sajttal, hogy jó krémes legyen.
  4. Az elkészített csirkemellekre ráteszünk egy vékony szelet gépsonkát, és óvatosan beleteszünk a juhtúrós krémből annyit, hogy össze tudjuk fogni, majd a bacon szeleteket rátekerjük, szükség esetén fogvájóval megtűzzük.
  5. Az elkészült darabokat üvegtálba tesszük (ízlés szerint az aljába tehetünk vékony sárga és fehérrépát is), és megszórjuk még egy kis borssal és majoránnával.
  6. Lefedjük alufóliával, és betesszük a sütőbe, majd bekapcsoljuk 180 fokra. Önthetünk alá pici fehérbort vagy kicsi sört, ki melyiket szereti.
  7. Fél óra elteltével levesszük a fóliát, és tovább sütjük. Ha az egyik fele megpirult a baconnak, akkor megfordítjuk, és addig sütjük, amíg a másik fele is ropogós lesz.
  8. Köretnek bármit el tudok képzelni, nálunk a petrezselymes krumpli a nyerő.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8655
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Ajánló

Bármikor, bárkinek, persze lehet még variálni a fűszerezést, lehet csípősre is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A juhtúróból nálunk a kőrözött a legtöbbet készített hami, de a csirkét is szeretjük. Hozzuk össze őket!! Nézegettem jó kis recepteket, és gondoltam elkészítem a sajátomat. Az egyik pipibe kicsi csípős kolbász tettem, mert egy darab volt belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?