r
Nosalty Logó

Tőkehal egytál zöldfűszerekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tőkehal egytál zöldfűszerekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tőkehalhoz

A tálaláshoz

Összesen 416 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tőkehalhoz

A tálaláshoz

Összesen 1662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tőkehalhoz

A tálaláshoz

Összesen 69 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 416 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5496.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1811 mg
  • Nátrium
    2555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    432 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2252 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3208 micro
Összesen 1662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

A tőkehalhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tőkehalhoz

  1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd kockázzuk fel. A póréhagymát mossuk meg, majd a zöld részét távolítsuk el, és a fehér részt karikázzuk fel. A burgonyát hámozás után vágjuk kisebb kockákra.
  2. A vajat olvasszuk fel egy lábasban, és várjunk, amíg kissé felhevül, majd rakjuk bele a vöröshagymát, és kevergessük, míg üvegessé nem válik. Ezután adjuk hozzá a póréhagymát és a burgonyát is, majd pirítsuk meg őket.
  3. Ízesítsük a citrom héjával, és a fél citrom levével, mustárral, szerecsendióval, kevés rozmaringgal, sóval és borssal. Öntsünk rá 100 ml tejszínt, és adjuk hozzá a halalaplevet is, hagyjuk felforrni, és további 20 percig főzzük. Időnként kevergessük meg. (Tipp: Aki nem akar halalaplevet készíteni, vagy kevésbé intenzív halízt akar elérni, az helyettesítheti pl. ugyanannyi vegetás vízzel.)
  4. Eközben a tőkehalfilét mossuk meg, és szárítsuk meg, majd kockázzuk fel. Csorgassunk rá citromlevet, és adjunk hozzá sót és borsot. Majd adjunk hozzá a zöldséges keverékhez egy kevés (friss vagy szárított) apróra vágott kaprot, és további 10 percen át főzzük.
  5. A maradék tejszínt habarjuk össze a tojássárgájával, ezt adjuk hozzá a halfilés keverékhez, és 1 perc alatt forraljuk össze. Szórjuk bele a felaprított petrezselyemzöldet is, keverjük el, és kész is az ételünk.
  6. Tálaláskor szórjuk meg a friss metélőhagymával, és locsoljunk rá kevés tejfölt. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15236
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem nagyon találtam itt kifejezetten tőkehalból készült ételt, ezért kicsit kutatgattam, és nemrég rábukkantam erre a remek, kiadós egytálételre. Mivel elég egyszerű elkészíteni, mégis ízletes fogás, nagyszerű lehetőséget nyújt, hogy végre elszakadjunk a megszokott sült haltól, és kipróbáljunk valami újat. Nagy előnye, hogy évszakhoz nem kötött, tehát bármikor el tudjuk készíteni. Ha nem kapunk tőkehalat, helyette elkészíthetjük másféle tengeri halfilével is.

Hozzávalók

A tőkehalhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

6 megkerülhetetlen sztrapacskalelőhely az országban – a palócföldi vendégháztól a...

Juhtúró, szalonna, krumpli, liszt, tojás. Az igazi rajongók máris tudják, hogy ebből a bevásárlólistából csakis a sztrapacska sülhet (főhet) ki. De merre menjünk akkor, ha szeretnénk beülni valahová egy jó sztrapacskára? Ez az étel maga a gasztrodemokrácia: a tálcás étkezdéktől a csárdákig, a gourmet éttermektől a turistaházakig vagy éppen sörözőkig mindenféle konyha szívesen veszi fel az étlapjára. 6 megbízható helyet ajánlunk, ha egy jó sztrapacska a cél!

Nosalty

További cikkek