r
Nosalty Logó

Tőkehal sóskaszósszal és párolt lencsével

Gréti
Tőkehal sóskaszósszal és párolt lencsével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tőkehalhoz

A tálaláshoz

A sóskaszószhoz

492
Kalória
40.2g
Fehérje
33.2g
Szénhidrát
22.4g
Zsír
165.3g
Víz
94.6g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tőkehalhoz

A tálaláshoz

A sóskaszószhoz

Összesen 492 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tőkehalhoz

A tálaláshoz

A sóskaszószhoz

Összesen 981 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tőkehalhoz

A tálaláshoz

A sóskaszószhoz

Összesen 173 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    165.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 492 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3138.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    1727 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    330.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 981 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

A tőkehalhoz

  1. A tőkehalat mossuk, ha kell tisztítjuk, papírtörlővel leszárítjuk, két szeletbe vágjuk. A halszeleteket egy kanál vaj és kevés olívaolaj keverékén serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalukon. Közben sózzuk, borsozzuk. A kész halszeleteket kitesszük egy tányérra pihenni, a zsiradékra egy kevés citromlevet öntünk, még egy kanál vajat adunk hozzá, majd össze forraljuk, ebbe visszatehetjük a halat hogy meleg maradjon, vagy ráönthetjük a halszeletekre ízesítésképpen.

A tálaláshoz

  1. A serpenyőbe további egy kanál vajat teszünk, ezen megfonnyasztjuk a sóskát és az aprított petrezselymet, sózzuk borsozzuk, majd egy-két kanál mascarponéval krémesítjük, a végén az egészet összeturmixoljuk.

A sóskaszószhoz

  1. A lencsét vagy pároljuk vagy ha már pároltan használjuk, csak melegítjük. Tálaláskor mindkét tányérra teszünk egy-egy szelet tőkehalat, körbelocsoljuk sóskaszósszal, és vajas citromos szósszal, adunk mellé párolt lencsét. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Sóskaszezonban sóskával, egyébként parajjal is elkészíthető ez a nagyszerű tőkelhalrecept..

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...