r
Nosalty Logó

Tésztasaláta gazdagon

szépróza
Tésztasaláta gazdagon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

872
Kalória
33.2g
Fehérje
94.2g
Szénhidrát
41.7g
Zsír
214.6g
Víz
127.9g
Koleszterin
10.3g
Élelmi rost
15.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3492 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    214.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6870.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2013 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    1718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    377 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    858.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1366 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    1761 micro
Összesen 3492 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben olaszosra főzzük.
  2. Ha kész leszűrjük, egy nagyobb tálba tesszük, olívaolajat keverünk hozzá, hogy ne ragadjon össze.
  3. Amíg a tészta kicsit hűl, összekeverjük egy nagy edénybe a szósz hozzávalóit: először a tejfölt és a majonézt keverjük össze. Akkor jó, ha egyik íze sem nyomja el a másikét. Mehet bele a ketchup, a mustár és a fűszerek, ízlés szerint.
  4. Az almát meghámozzuk, és a retekkel, a hagymával és az uborkával együtt apró kockákra vágjuk.
  5. A konzervet lecsöpögtetjük. (Lehet konzervcsemegekukorica-vörösbabkeveréket is kapni.)
  6. A zöldségeket apránként az öntetbe keverjük, majd az öntetet a tésztára öntjük, és jól elkeverjük. (Nem baj, ha nem hűlt ki teljesen a tészta.)
  7. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  8. Tálaláskor meghinthetjük reszelt sajttal vagy petrezselyemzöldjével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 11 p

Régi szerelmem a tésztasali. Ez köretnek készült, de főételként is megállja a helyét, különösen, ha egy kis húst is teszünk bele.  Tökéletes vendégváró vagy hidegtál-alapanyag. Az alaprecept, melyet a volt lakótársamtól tanultam, a következőkből áll: tészta, virsli, kukorica, csemgeuborka; az öntet pedig nem tartalmaz mustárt.

További receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...