Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes zöldségek baconos pulykával, tésztával

Tejszínes zöldségek baconos pulykával, tésztával
Tejszínes zöldségek baconos pulykával, tésztával
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a pulykamedaliont készíteni, igazi belevaló hús, most éppen ebbe belevaló.:-).  A zöldségeket is nagyon szeretjük, de most tejszínszószba készítettem el. Köretnek a tésztát nagyon szeretjük, de aki szeretne, adhat mellé rizst is.
Úgy gondoltam, kombinálok, és a tészta-baconos pulyka-zöldséges szósz nagyon találó lett.
Örültem, hogy a család tetszését is elnyerte. Elfogyott.:-)).

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A körethez

A zöldséges szószhoz

ajánlat

Finom bor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát puhára főzzük, leszűrjük.
  2. Lábasba olajat öntünk, beletesszük a vörös és fokhagymát, puhára pároljuk.
  3. Bele a felcsíkozott bacon, rá a hús szeletek, só, kevés vegeta, frissen őrölt bors, kevés víz, a paprika és paradicsom.
  4. Kis lángon főzzük 50 percig.
  5. Amint puha a hús, kivesszük a paprikát és a paradicsomot, beleöntjük a tejszín, összefőzzük, 2 tk vajat teszünk hozzá, elkeverjük, és tálalhatjuk.
  6. A zöldséges szószhoz olajon vöröshagymát, fokhagyma párolunk, bele a zöldségkeverékek, kevés víz, éppen, hogy ellepje.
  7. Sózzuk, fűszerezzük, 10-12 perc főzés után, hozzáöntjük a tejszín, az őrölt szerecsendiót.
  8. Felforraljuk és 2 tk vajat teszünk bele, elkeverjük és tálalhatjuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 342
elküldve: 3
receptkönyvben: 109
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Baconos pulykamedalion tejszínes zöldségszósszal,tésztával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-12-22 11:36

Kedves Fahéj!Valószínűsítem, hogy igen, jó lenne.De mivel későn jutottam géphez, már csinálod, vagy csináltad.Én a körettel és a hússal voltam tisztába, a zöldséges szósz elkészítése ehhez az ételhez a lányom kívánsága volt, és mivel úgy éreztem , hogy összeillik, ezért lett. Remélem, hogy sikerült, úgy, ahogy neked a gondolatodban összejött. :-))))Amúgy tényleg finom, már másodszor csináltam azóta, de akkor csirkemellből. Áldott,békés,boldog Karácsonyt, és békés boldog, egészséget hozó-tartó Új Esztendőt kívánok neked és családodnak! Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2010-12-21 23:46

Szia Éva-Anyóca!
Mit mondjak, ez tetszik nekem. Holnap meg is főzöm... :) És mi lenne, ha a pulykát együtt párolnám a zöldségekkel? Persze a zöldségeket később adnám hozzá. Szerinted úgy is jó lenne?
Üdv: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-12-21 21:50

Kedves Edit!
Köszönöm, próbálkozom, több-kevesebb sikerrel.Ez inkább több sikert aratott.A karácsonyi menübe is a párolt karfiolt-brokkolit-kelbimbót-zöldborsót mint köret bele kellett vegyem.De nem baj,sőt!!!Szép estét, és kellemes várakozás teli készülődést kívánok!Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt az egész családnak!:-))Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-12-21 13:17

Szia Éva-Anyóca!
Már megint milyen finomat főztél! Meg tudom érteni, hogy mind elfogyott... :))) Edit.

1329
pulykahús 1.3 kg
napraforgó olaj 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 2 közepes db
bacon 50 dkg
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
habtejszín 2.5 dl
vaj 1 ek
tészta 50 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
habtejszín 2.5 dl
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
brokkoli 15 dkg
karfiol 15 dkg
burgonya 15 dkg
sárgarépa 20 dkg
zöldborsó 15 dkg
petrezselyem 1 csokor
póréhagyma 10 dkg
zeller 5 dkg
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
vaj 1 ek